Välj en sida

Den alltid så heta potatisen ”träningsmetoder” och ideologier inom hundvärlden har väl knappast gått en enda hundägare obemärkt förbi. Ett ämne som ständigt mals, plöjs och bearbetas. Olika läger, olika uppfattningar, vad är rätt och vad är fel, vad är etiskt riktigt och vad fungerar? Jag blev inbjuden av Sveriges Radio att i en Podcast diskutera detta med två kollegor i branschen, Eva Bodfäldt och Anders Hallgren. Detta diskuterar vi i podcasten ”Vår bästa vän” som produceras av SR. Jag känner mig väldigt nöjd över resultat av vårt samtal. Ett djupt och ingående samtal om våra egna värderingar utan någon specifik enbart inriktning på forskning. Ett sånt samtal jag önskar att många andra skulle behöva ha och ha glädje utav, ett samtal utan att förkasta, smutskasta eller nedvärdera. Att kunna lyssna, förstå och prata. Väldigt givande tycker jag själv. Men det är också en av dom egenskaperna jag besitter som jag tror gjort mig så framgångsrik som hundtränare och egenföretagare, att jag hela tiden sållar bort oväsentliga ting och fokuserar på vad någon kan tillföra istället för att se vad andra gör som inte passar mig. 

Här är vårt samtal.