Årets första måndag!

Nytt år, ny månad och ny dag. Första dagen jag hade planerat in något som iaf liknar jobb, hade en pumikille som ville bli klippt och mötte upp dom på jobbet vid 10.00 passade på att ta med dom tre valparna som är kvar (två har redan åkt och två åker på fredag den här veckan) Nu är dom vaccinerade och tyckte det var så bra att passa på att byta miljö på dom lite och åka lite bil. Debbie var med, tog med mig bärbara datan och lät henne kolla på filmen Frost under tiden jag klippte, tack gud för film i mellanåt! Valparna röjde på som satan och busade med alla i personalen. Hej var det går! Nu är det bara en liten kille som inte hittat sitt hem ännu… jag är so far väldigt positiv till valparna, fullt ös och en hejdundrande kamplust. Mer än några av mina tidigare valpar jag fött upp. Små Pumigatorer! Inga problem at byta miljö och upp i knät på alla nya dom möter, är det månne retriver i?

Tog även med Plätt så hon iaf fick byta miljö och komma ut lite, många undrar hur det går med hennes rehab. Och nu är hon inne på dag 35 i rehaben. Hon drog nästan av ett ledband i hö fram och fick sen en väldigt kraftig inflammation i båda SI lederna. Så nu har fröken vit gått på metacam och varit under strikt vila dessa 35 dagar = koppel på tomten, kissa och bajsa och sedan in. Plätt tycker självklart det är värdelöst. Det enda hon fått är ett kort spår i koppel. Vi laserbehandlar det 4 ggr i veckan och det är guld värt att vi köpt in en egen laser till Haninge Hundhälsa, den är värd varenda krona ska ni veta. Det kommer påskynda läkning mycket. Snart får hon även börja simma också, och så fort hon får det kan vi även börja köra lite mjukare gymnastikövningar. Jag försökte träna lite lugna freestyle-trick, men den hunden kan inte göra något lugnt…. så jag la ner det rätt fort, hon får ha tråkigt ett tag till helt enkelt.

Igår när vi var ute och gick i skogen här bakom med några av hundarna gick vi på en död älg, Vidar tog med Lynx upp dit idag. Han skulle passa på att spåra den och låta Lynx skälla lite. Ibland är det en tillgång att bo i skogen, eller ja väldigt ofta!

För övrigt så drog jag igång Dells lydnadsträning igen efter ganska lång paus, han behövde det. Han behövde verkligen landa lite… nu kändes träningen mycket bättre när jag tog upp den igen. Han kommer at behöva tid och jag kommer inte stressa på han alls, men gud så rolig han är att köra. Det är när jag tränar honom jag förstår varför han bor kvar här, för pestigare hund i vardagen får man leta efter. Om ni tycker era hundar har myror i brallan, tomtar på loftet, saknar några hästar i stallet eller inte är den vassaste kniven i lådan… ja då han ni inte träffat Dell, han överträffar nog dom flesta. Tur att han inte är en dum hund, han är extremt nyfiken, aktiv och ska vara med ÖVERALLT….. kul när man tränar, inte lika roligt dygnets alla timmar. Men så är det ju ofta… dom hundarna som är extremt roliga att köra har ju lite till övers även i vardagen. Om man inte är en Border Collie då… dom är ju helt perfekta, eller hur ( ;

God fortsättning!