BIR!!!!!!!!!!!!! (och vittringsapportering)

Igår åkte vi (jag och valpköpare Elin) till Strängnäs och spenderade dagen på utställning. Med oss hade vi Frozt och Tindra, Frozt är delägd med kennel Mariell De Marque men bor på foder med min mamma och pappa, rörigt värre va? Och sen hade vi fröken Tindra med oss som är från min första kull efter Quickie och Ydor. Lilla fröken Tindra har samlat på 2:a bästa tik placeringar men i stort sett alltid med Excellent och CK:n.. ett cert och ett BIR har hon med sig i bagaget från förra årets säsong. Så det vore ju inte så dumt om det trillade in lite fler cert. Frozt är inte ställd mycket alls, fjärde gången igår. Han har på dom fyra utställningarna tagit 4 Excellent med 4 CK:n blivit 2:a bästa hane 2 ggr, BIM en gång och BIR igår!!!!! Så nu ligger det 3 cacib och 2 cert i denna herres lilla resväska! Det var 8 pumi anmälda, 4 tikar och 4 hanar. Domaren var Dansk och visste exakt vad han ville ha för typ.

Vilken känsla när lilla spelevink Frozt som inte längre är en spelevink, utan har blivit en ung och stilig herre, sprang in sitt första BIR! Han kan springa den killen! Och han hade bara löptikar i huvudet (då Bimbo och Koala löper just nu) så han var inte helt lätt att visa, svettigt värre, phuuu vad jag fick slita! BIM blev en snygg tik från Finland vid namn FI UCH FI V – 13 Fifikus Ugras, som då också blev Svensk utställningschampion, grattis till er och kul att träffas! Alltid trevligt när folk kommer fram och gratulerar en och småpratar lite efter!

Lilla Tindra, var just en liten Tindra för herr domare, lite liten för hans smak, men (som vanligt) Excellent och CK, slutade hon som 3:e bästa tik. Påt igen Elin!

Väldigt trötta och nöjda for vi hem! Jag somnade gott när jag tänkte på dagens framgångar, grattis till oss!

På utställningen passade jag på att lyxa till det och köpa nya vittringspinnar till mig och Plätt, jag har väl drygt 20-30 stycken som jag jämt tränar på, jag vet dom som tränat på en pinne och sen kasserar den, va dyrt det måste bli! Jag har väl tränat på min uppsättning i drygt 2 år, ett par gånger i veckan och uppenbarligen funkar det, jag varken kokar, fryser eller byter ut pinnar, dom brukar få ligga ute och vädra över natten, sen tränar jag på dom dagen efter. Jag vill lära min hund att gå på färsk vittring från mig, ingenting annat. Sen vad den vittringen är ja det är ju svårt att på rak arm säga…

Och om det är någon som kan förklara för mig hur vittringen på pinnen skulle försvinna bara för att man lägger den i frysen, skulle jag bli jätte glad. Som jag skrev på min Facebook, fryser man ner en jordgubbe så kommer den lukta jordgubbe även när den tinar… Vem kom på denna teori, och hur uppkom den?

Och vill ni se bilder på underverket Frozt hittar bilder på min instagram där heter jag #emmawillblad