Dag två på vår vallningskurs

Ull-mamman har full koll på allt som händer!
Ull-mamman har full koll på allt som händer!

Idag är det dag två av fyra på vår vallningskurs på Bergholm, Nu ska vi se om jag får med alla raser i båda grupperna: en Border Collie, två BC blandningar, tre pumisar, en korthårs collie, en mini Aussie, en Aussie och en Schapendoes. Snacka om härligt gäng va? Alla hundarna visade gott intresse för fåren och alla hundar kunde gå vidare i samtliga övningar. Det känns så fantastiskt att ge dom en möjlighet till att pröva på vallning det lyser i både hundarnas och förarnas ögon, när man sakta men säkert ser hur polleten trillar ner bland fåren.

Något jag fick träffa igår som jag aldrig för träffat var en Toy Aussie (inte godkänd i Sverige dock) ett par mini Aussie har jag haft på kurs tidigare och träffat, men jag visste faktiskt inte att Toy Aussies fanns. Dom är tydligen godlkända i bland annat Tyskland och USA… google is your freand!

Nej, nu är det dags att börja skotta fram bilen om jag ska ha kurs om dryga timmen, önska mig lycka till också, man får ju hoppas att min bil tar mig ända fram, skönt att jag är en miljöbov och kör med riktiga dubb, annars vet jag inte hur det hade gått på Tyresös smala vägar, uppför och nerför.