Fårvallning – öppenträning

Öppen träning

För att träna på dessa tider ska du ha påbörjat din hunds vallträning
och veta hur övningarna och träningen ska gå till. Du ska ha gått våran vallkurs eller tidigare ha tränat privat fårvallning.

100kr/tillfälle och hund
.

OBS! För att delta på öppen vallträning, anmäl dig på e-post
(max 6 st hundar/träningstillfälle): info@stardogs.se

Datum för öppenträning

Datum 28 maj (platser kvar)
3 juni
(platser kvar)
4 juni
(platser kvar)
10 juni
(platser kvar)
11 juni
(platser kvar)
Tid 15.00-20.00
Plats Bergholmsvägen, Tyresö
Pris 100 kr/hund & träningstillfälle

OBS! Regler för öppenträning hos fåren

* Anmäl ditt deltagaqnde via e-post info@stardogs.se. Du får en bekräftelse om det finns plats för dig och din hund. Max 6 st hundar/träningstillfälle.

* När ni kommer dit ska fåren stå i den vänstar stora hagen och ni flyttar över gruppen till den mindre hagen intill, så kallad träningshagen. Förflyttnignen sker genom att fösa med hunden i lina/koppel bakom fåren. OBS! Det är inte alltid Frida eller Emma är på plats.

*När ni lämnar fåren, se alltid till att vatten finns i vattenbaljan och vatten för att fylla på finns bredvid. Fåren ska ställas tillbaka på samma ställe som de stod i när ni kom.

* Tänk på att personer som bor i närheten vill inte höra hundar som skäller i bilar eller de som är uppsatta på en plats. visa även hänsyn till de personer som passerar hagarna för att ta sig till badstranden.

* Om något händer med fåren, blir bitna, rymmer eller något annat så måste ni omgående kontakta Emma tfn 073-200 19 60 eller Frida tfn 073-252 03 02. Den hund som vållar skada på djuret så att den måste uppsöka veterinär får hundägaren själv stå för de kostnader som kommer med det.

*När fåren flåsar behöver de få paus och vatten.

* Uppmärksamma att vi är mycket nogranna med bra djurhantering, både för får som hundar.

* Ni som vill ha vägledning i eran vallträning, dvs hjälp av Frida eller Emma måste boka det innan, total kostnad 300 kr/hund.

*Betalning sker via pg. 54 63 62-5, ange namn, vallning och datum.

Detta är ett prov på en variant av öppen vallträning hos Stardogs. Vi kör en testomgång och hoppas på att det ska fungera väl för alla partner. Välkomna!