Hudproblem på din pumi?

Skriver nu i ärende av avelsrådet Svk Fur, samma info kommer läggas på SVK Furs hemsida och FB sida.

Avelsrådet arbetar nu med många stora och viktiga frågor, en av dessa som vi just nu bearbetar och undersöker är huden på pumi. Som vi tycks se problem med i större utsträckning än tidigare. För att ordentligt kunna se omfattningen av detta ev problem så behöver jag mera underlag. Jag skulle önska att du som har en pumi som har hudproblem av något slag mailar mig. Dina uppgifter kommer att hanteras konfidentiellt och mycket varsamt, inget kommer att offentliggöras utan ditt medgivande i något sammanhang. Jag måste börja kartlägga detta på ett mycket mer strukturerat sätt än vad jag tidigare har gjort. Det spelar ingen roll om din hund är född i eller utanför Sverige, all info är hjärtligt välkommen.

Observera, att man inte kan rapportera någon annans hund, utan ägaren själv måste rapportera in detta till avelsrådet.

Jag hoppas nu att vi kan samverka kring detta, dela detta inlägg bland pumiägare och att vi tillsammans kan ta ett krafttag mot detta. eller konstatera att vi inte har problem alls med detta, men A & O är att vi först nu tar reda på fakta och utsträckningen av detta.

Maila mig på info@kennel.egodogs.se Hundens åkomma med huden samt hundens namn i stamtavlan. Märk ditt mail med ”hudproblem pumi” Tack på förhand att du bidrar och gör rasen en tjänst, vänligen avelsrådet Svk Fur, pumi genom Emma Willblad.