Jobbar ihjäl mig just nu!

Vackra Csar  ligger på stranden, Portugal 2009
Vackra Csar ligger på stranden, Portugal 2009

 Man har perioder då man jobbar mer och perioder man jobbar mindre, nu till och från har jag jobbat från tidig morgon till 22.00 på kvällarna, gruppkurser, privatlektioner, adimistrativt arbete och mycket annat. En i vår familj är också sjuk, så det tar mycket på krafterna för tillfället med sjukhusbesök etc. Dom egna hundarna vill jag också självklart hinna med, så det blir till att träna så fort jag är ledig och inte jobbar, den här veckan har det blivit en gång, igårkväll – skamligt! Och ikväll ska jag försöka ta mig ner till klubben igen bara det slutar regna. I morgon blir det ett pass med vallning, så sakta men säkert börjar jag ta igen lite av hundarnas frånvarande träning dom senaste dagarna…

Jag får ofta höra att jag håller ju inte på med något annat än hundar, ja men man måste skilja på mitt arbete och mina egna hundar. Att träna mina egna hundar är avkoppling för mig, det gör mig lugn, får mig att  skratta och testa alla mina ideer om hundträning jag går och fnular på, (ni ska bara veta hur det ser ut på mitt hjärnkontor ibland… det ligger hundar överallt och tassavtrycken pryder kontorsbordet och det springer små valpar och vuxna hundar runt om varandra… och ibland är det världens ordning (inte så ofta) när jag tänker på mer strukturerade saker…) Hundar är mitt jobb men också min hobby… en del kopplar av genom att at en öl, en del genom att shoppa, andra genom att festa och jag genom att träna hund, helst tränar jag hund helt själv för astt fokusera till 100% och för att få umgås med hundarna helt solo…

Jag kan verkligen må dåligt av flera olika anledningar om jag inte hinner träna så mycket som jag skulle önska. Om dom inte får mental aktivering i form av träning så blir en del av dom lite apatiska, några kan bli stressade och våran relation i vardagen blir inte lika bra som när vi tränar ordentligt (dom blir inte lika lyhörda). Och antagligen är det så små förändringar på dom så det bara är jag som märker det, men nog så viktigt att se!

Ångest, det är ren och skär ångest när jag bara hinner träna en till två dagar i veckan… som det har varit dom två senaste veckorna, därför var jag så duktig och för min egen skull här i början av veckan att jag nu har avsatt tid för träning som ska gå före allt annat min målsättning är att träna minst fyra dagar i veckan… så jag slipper ha ångest och för att jag ska nå mina mål innan sommaren. Ibland skrivs roliga saker, ironiska och mer informationsrika inlägg, men idag fick bloggen fungera som en ventil, ibland kan det behövas det också…