Påsken sprang förbi!

Påsken sprang förbi i ilfart och den har varvats med sjukstuga för oss tvåbenta, hundaktiviteter och lammning här hemma på gården. Påskdagen spenderades på Kistamässan med Koala och Frozt som ställdes ut, så det betöd ju att lördagen ägnades åt pälsvård, det tar ett par timmar att kamma, bada och klippa två hundar som ska visas på utställning. Frozt är det ingen mening med att göra iordning för tidigt med tanke på hans ljusa färg. Båda hundarna fick jätte fin kritik och slutade som 2:a bästa hane och 2:a bästa tik, båda med Excellent och CK, men visst hade det varit ännu trevligare med ett cert och ett cacib istället för ett reserv cacib och ett reserv cert. Men vi grattar Camilla som tog hem BIR och BIM med sin egna uppfödda tik och sin import från ungern. Grattis Camilla!

Igår hade vi lammning här hemma på gården och det föddes en sockersöt liten tacka som nu är döpt till ”April”. Allt gick bra och tacka och lamm mår bra idag. Det var inte bara våra tackor som började lamma utan granngården hade också lammning (Skutans gård) så jag och Vidar åkte dit och hjälpte till att få ut lilla baggen som hade lite svårigheter att komma till världen, men allt gick till slut bra och den tackan och lammet mår också idag bra. Härligt! Ännu roligare var att det var vår egna uppfödda Jäääsper som är pappa till skutans lamm. Det är verkligen en kick på vårkanten när lammningen drar igång, då vet man att det vankas varmare tider och vår.

Ikväll laddar jag batterierna och ska hålla en fotgående clinic för 12 deltagare varav 2 deltagare har hundar med sig, en nybörjarhund och en lite mer erfaren hund som har lite problematik i possitionen och vill gå för långt fram. Det ska bli jätte roligt att träffa er alla och pressentera mitt sätt att träna fotgåendet på.