Rekord & Semester!

Ja nu har vi semester och för oss i vår familj betyder inte det att inte göra någonting alls, då skulle vi krevera. Semester för oss i den här familjen handlar om att inte behöva passa tider, inte ha något uppbokat i kalendern och man får ta sina projekt i den takt man vill. Men nu finns det i alla fall tid till att blogga en liten stund, med en kaffe i högsta hugg!

Förra helgen var vi på en liten tävlingstripp jag och Marion, vi startade med att åka till Gävle BK och tävla då vi har lite träningskompisar där i krokarna som vi också övernattade hos, Gävle BK är en av dom få klubbarna jag faktiskt aldrig varit på trots att den är ganska stor. Gävle BK får bra betyg av mig som klubb, trevliga funktionärer, fina planer, tydlig info och bra cafeteria! Inte gjorde det saken sämre att min hund gick toppenfint och vi slutade med att slå personligt rekord i elitklass, 315,5 fina fina poäng blev det och en förstaplacering! Ni vet den där känslan framförallt i Fria följet, när allt bara klaffar, allt bara flyter, hunden är i rätt sinnesstämning och du med, ni är båda så där perfekta för varandra just där och då, och det inträffar på en tävling… skön känsla! Det är därför jag tävlar, exakt just därför. För att jag jagar kickar, och ju bättre det går ju större kick, som man kan leva på en liten stund! Marion och Vessla tog även dom personligt rekord och ett förstapris samt en 2:a placering på 278 poäng, och det är ju extra roligt när man åker ihop. Delad glädje är dubbel glädje och det stämmer verkligen!

Efter grillkväll och en (kort) natts sömn drog vi vidare jag och Marion, nu tog vi bilen mot Roslagens BK och en ny tävlingsdag, under tiden vi satt i bilen steg temperaturen och jag överdriver inte om jag säger att det var runt 40 grader i solen nere på planen om inte mer, helt vindstilla och inte en gnutta skugga. Att min hund satt i gruppmomentet är en helt otrolig prestation i den hettan, hon har ju gjort det i precis samma värme en gång tidigare på Skärgårdscupen förra året, då la sig hundarna i sitt i grupp som ett domino… men Plätt satt även då! Hon är en liten kämpe den där Plätt!

Programmet gick fint, och jag är helt mållös över hennes insats i den hettan som var, det märktes att hon var trött precis som jag och hon tänkte göra en tjuvstart på inkallningen som jag stoppade snabbt med ett nytt ligg vilket resulterade i en ful 7:a, men totalt sett landade vi på 294 poäng och en förstaplacering! Plätt var den enda hunden i elitklass den dagen som tog ett förstapris och jobbade sig igenom värmen! Det är inte dåligt gjort!

Marions lilla Vessla la sig i sitt i grupp, men hon är inte så gammal eller har så mycket rutin på det här, så Marion investerade i framtiden genom att bryta fria följet och belöna Vessla på planen och sen skicka henne på en boll. Det är dom mest oväntade belöningarna som är dom bästa! Det där blev förhoppningsvis en boozt till Vesslas fotgående till framtida tävlingar!

En mycket lyckad tävlingshelg med andra ord, en sån där perfekt hundhelg med sina träningskompisar! När allt man gör bara är kanon, maten, hundträningen, tävlingarna och sällskapet! Om ni vill se bilder från vår roadtrip så ka jag upp ganska mycket bilder på Instagram, där heter jag @emmawillblad, och min profil är öppen.