Sista avsnittet i vår serie om rädslor! Dags att vända rädsla till fest!

Jag är så glad! Jag är glad av flera anledningar, dels är jag glad över att solen skiner och livet återvänder, men jag är också glad över min privatträning jag hade nu på morgonen. Det kom en väldigt rädd och osäker ”liten” kille hem till mig på drygt 6 månader, hans matte har varit sjuk och har inte kunnat träna honom. Men nu mådde matte bättre och det var dags att ta tag i hans träning. Ur bilen hoppade en mycket rädd hund ut, han morrade på mig, skakade, och senare efter en stund började han också dregla (hunden är inte åksjuk ska tilläggas, han var rädd för sin miljö) Bilen ville han tillbaka till, och han var inte sugen på att följa med oss in på min tomt. Självklart kunde han inte äta i det här tillståndet, knappt gå och ville inte ha någon kontakt med mig eller matte. Han kunde inte ta in sin omgivning alls utan var helt låst i sin rädsla. Det han i stunden var rädd för var en ny plats, mig, mina får som bräkte en bit bort, höns som kacklade och min granne som va ute på sin tomt. Jag trodde faktiskt inte att vi idag skulle nå några framsteg, men ibland förvånar dom oss dom små hundarna. När den stora lilla killen (av mastiff ras) åkte hem igen hade han efter 1 timme, ätit köttbullar, viftat på svansen, hälsat glatt på mig och lekt en kontaktövning ihop med mig och för första gången på 6 månader kissat och bajsat på en ny plats. (han har innan bara kunnat kissa på sin tomt) Och börjat utforska en ny plats med hjälp av nosen! Så därför är jag så glad, så glad! Vilken fin start på den här dagen! Deras resa har precis startat och det är mycket jobb kvar, men tänk att så lite kan göra så mycket!

Här kommer sista steget i min och Kickans bloggserie om rädslor hos hundar och hur du kan omvända rädsla till fest! Hur du kan få din hund att acceptera människor, bli hanterad och klara av höga ljud. Jag vill avslutningsvis tacka alla ni som mailat och messat mig och Kickan med feedback ni är fantastiska, om hur er träning gått som följt vårt träningsprogram, alla hundar som börjat komma över sina rädslor, alla hundar som börjat vifta på sina svansar och alla ägare som ihop med sina hundar har börjat kunna ha kul ihop med sin hund! Ni är fantastiska som hjälper era hundar till ett liv utan rädslor! Keep up the good work!

Sista avsnittet ser ni här, håll till godo!