Årets Seniorläger i freestyle

Jag och Frida gillar det här med att pröva nya kursgårdar och alla kursgårdar har sin charm och possitiva sidor, men hur många man jagar får det vara någon måtta på. I år skulle vi varit på Kalmarslunds Camping men i sista sekunden vart vi avbokade, Hon vågade inte ringa och tala om varför vi blivit avbokade, bara ett kort mail där det stog att hon av privata skäl var tvungen att avboka, jag har senare fått reda på att dessa privata skäl var att dom ville nyttja husen själva genom att flytta in i på kursgården. Jaja, man blir aldrig klok på människor.
Men det löste sig trots allt, det var inte lätt att hitta en ny kursgård ett par veckor innan, man brukar vanligtvis boka upp sina lägerdatum upp till ett år innan men vi hittade till slut Mölntorps gård som låg i samma län som stället vi bokat innan. Vi ville ju inte flytta lägret till en ort för långt bort i ett annat län, då dom anmälda deltagarna var inställda på en viss resväg. Men ibland ska man ha tur också…

Vi anlände till Mölnorps gård på Torsdag kväll, efter att ha handlat all mat etc. Det är som vanligt mycket att rigga innan ett läger, och det här med läger är något vi börjar bli duktiga på, riktigt duktiga på!
Årets lägerkock hette Lovisa, och hon var känd sen innan då hon bland annat gått vår instruktörsutbildning i freestyle hon gjorde ett kanonjobb med maten (och kaffet, hihi), och även ombord på skeppet vår koreograf Sophia Berg. Järn gänget var på plats!

Deltagarna kom fredag morgon och vi har tränat konstant från morgon till kväll, självklart blandat med teori och praktik men med totalt föreläsningar och lektioner som landade på 7,5 timmar på lördagen, sista passet vi la in på kvällen låg 20.30-21.30 då hade hundarna fått en chans att ta igen sig under middagspausen och alla var förvånade över hur mycket träning våra fyrbenta vänner klarar av med lite vila i mellan passen. Ett härligt gäng och som vanligt på våra kurser är det blandade raser, några av dom raserna som var på plats: Bullmastiff, Bostonterrier, dansk-svensk gårdshund, det är jätte givande att få arbeta med blandade raser.

Hela den här sommaren har vi pga av vårt namnbyte från Freestylehsop till Stardogs gett bort en gratis massage och genomgång av hunden till alla våra lägerdeltagare på Freestylelägret, Mixlägret och Senior Freestylelägret, väldigt uppskattat av både hundar och förare, Jag och Frida resonerar så att, varför lägga grymt mycket tid på träning när ändå inte hundens kropp mår bra? man måste se till helheten och träna både kropp och själ för att få framgång… Så jag hoppas att vi sått ett frö om friskvård hos alla deltagarna, och ett stort tack till Carina och Emma på Friskhund dom utövar idrottsmassage vilket skiljer sig från den klassiska som dom flesta utövar. Csar fick massage av Carina den här gången, och han är inte okej i ryggen, jag ska boka några akupunktur hos Anna Holmgren och köra honom med novafonen en intensiv period för att underlätta för min prins, dete är inte lätt att se sin hund bli gammal ska ni veta… 

Jag är jätte nöjd med årets läger och den känslan fick jag av deltagarna också! Men vad ska jag roa mig med nu då när alla läger är slut? Det är nog ingen fara, gruppkurser, en bok på väg ut, instruktörsträff, valpköp, tävlingar… jag behöver nog inte oroa mig för att sitta rastlös… men idag tänkte jag inte göra många knop förens jag ska jobba ikväll, haha jag ligger fortfarande i soffan, knut på huvudet, morgonrock och kaffe bredvid, hundarna slängde jag ut i gården och där kan dom röja ett tag innan jag vaknat ur min dvala… och ni, glöm inte skicka bilder ni som har fotat som ni ser så har jag knappt en enda bild från Seniorlägret!

2 reaktioner på ”Årets Seniorläger i freestyle”

  1. carin med snobben

    Tack för en fantastisk helg oj vad vi har tränat och lärt oss massor. Oj oj va kul vi har haft vilket gäng ingen nämnd ingen glömd. TACK

    Kram från mig och en dödstrött Snobben

  2. Hej.
    Tack för ett väldigt trevligt och givande läger! Jag kommer att ha att träna på hela vintern, speciellt på att inte curla Ozzy…nu är sötebrödsdagarna slut för honom!

Kommentarer är stängda.