BIR & BIM!

I lördags gick vi upp olidligt tidigt, 04.00 ringde klockan och runt 08.00 var vi på plats i Österbybruk jag och Elin. Från oss hade vi Koala, Frozt och Tindra (Twinkle) anmälda.

Frozt 6 månader
Frozt 6 månader, aka ”räkan”

Både Tindra och Frozt har börjat växa på sig senaste tiden, kommer ni ihåg hur Frozt såg ut som unghund? Ingen direkt vacker syn, men charmig som få, han hade lååånga ben och var smal som en riktigt tonårsgrabb. Men nu börjar det verkligen ta sig, det är också därför hans officiella utställningsdebut dröjt fram tills i år.

 

Frozt snart 2 år, BIM österbybruk
Frozt snart 2 år, BIM österbybruk

En grabb som har gått från TOY tuggande moppe-kille med porrtidningar under bia bädden till en ungkarl som fått både lite mustasch och lite hår på bringan.

Tindra har också tagit tid på sig och också varit en riktig speta (dock inte lika länge som herr Frozt) Men nu börjar det komma både päls och kropp!
Koala, Frozt och Tindra tog samtliga Excellent och CK. Frozt blev bästa hane, tog cert, cacib och vart sedan BIM!!! Och lilla fröken Tindra föll verkligen domaren i smaken, hon sprang till sig bästa tik, cert, cacib och slutligen BIR! Vilken känsla det är när något man själv fött upp blir BIR! Det känns liksom liiiite bättre…

Tindra BIR österbybruk
Ego Dog´s Amazing Twinkle Star, BIR österbybruk

Bakom Tindra stod lilla fröken Koala som slutligen blev 2:a bästa tik, som återigen undrade varför hon var på utställning och inte på lydnadsplan… hon hade också en infektion i tassen såg jag senare så hon var verkligen inte i form och ville inte gå på grusgångarna på utställningsplatsen, undrar om hon blev biten av någon insekt eller liknande då tassen var röd och irriterad.
Men oj vad nöjda vi var när vi åkte hemåt med tre nöjda och trötta pumi i backluckan, två cert, två cacib, tre CK, ett BIR och ett BIM, så roligt! Elin valde att inte stanna till gruppen, utan vi valde att åka hem och grilla lite i sommarvärmen.

1 reaktion på ”BIR & BIM!”

Kommentarer är stängda.