Den oändliga (och dyra) historien…

Älskade hund!
Älskade hund!

… Ja jag pratar om Plätts rehab, för er som inte hängt med så skadade sig Plätt på midsommarafton, hon sprang på en trädgårdsmaskin och skar av en muskel i benet precis innan silllunchen. Jag grät och grät, för jag visste vad det skulle innebära, REHAB, fy fan vad jobbigt, och helskotta vad dyrt!! När Plätt skadade sig var hon i toppform, precis tävlad igen och hon kändes så fin på träning, vi hade precis gjort våran bästa tävling någonsin poängmässigt och nu var vi båda laddade för SM kval.
På mindre än fem minuter var alla tävlingsplaner bortblåsta, hej då tävling, och hej då träning! Bye bye!

Nu har det gått 15 veckor sedan skadan och hon är fortfarande inte helt ok. Vi var hos våran fysioterap. igår och benet har än en gång svullnat. Suck, det var bara att avboka simtiden och styra av kvällens träning. Men det här är en jobbig period i rehaben, först går det fort framåt sen stangerar allt känns det som. Jag vet att det kommer släppa snart igen, men det är tufft både känslomässigt, tidsmässigt och ekonomiskt att rehabilitera en hund tillbaka till tävlingskondition. När vi är klara med rehaben kommer jag nog att landa någonstans runt 10 000:- – 15 000:- då räknat med simkort, alla besök hos Anna Holmgren med laserbehandlingar, veterinärkostnader, hyra av kavaletti och annan träningsutrustning, bensin etc.

Och till alla er som sa att det var en ”bra” period att rehabilitera en hund samtidigt som man har en liten bebis, till er kan jag bara säga att ni kan aldrig ha haft varken bebis eller skadad hund framförallt inte samtidigt, för meckigt är det att få ihop både tid och möjlighet att ta sig till simmet.

Ja idag fick det bli en bitter blogg, jag känner mig rätt bitter just nu… nu vill jag ha min hund tillbaka och kunna träna fullt ut med, jag är trött på det här nu! FÖRBANNADE JÄKLA JORDFRÄS!

2 reaktioner på ”Den oändliga (och dyra) historien…”

 1. Pernilla Lindahl

  Emma, fransmännen har ett bra uttryck: ”Bon Courage” Ungefär: ”Gott Mod” och de används vid alla möjliga tillfällen. Det kan vara när man har något jobbigt framför sig, skall på en arbetsintervju, måste bli klar i tid med en uppgift eller t.ex. härda ut under en synnerligen tuff period, precis som du nu.
  Du har gått igenom en oerhört jobbig period och har en lång väg kvar, men det kommer att gå vägen. Innan du vet ordet av så är ni på banan igen till 100%.

  Säger bara: Bon Courage.

  Kram,

  Pilla o Gängan

Kommentarer är stängda.