En dag med Kenth!

Förra torsdagen så åkte jag, Ramona och Malin till Kenth och tränade en hel dag. Tanken var nä vi bokade denna träningsdag för länge sedan at jag skulle gå med Plätt som en uppföljning av den förra träningen. Men Plätt är ju fortfarande konvalescent om dock ännu bättre nu och det är inte mycket kvar nu förhoppningsvis… Så jag tog med mig Dell och körde honom en hel dag. Jag var lite orolig för att han inte skulle hålla en hel dag, då han aldrig har varit och gått kurs förut, men däremot har han visat på mina egna kurser, och det är ju samma typ av miljö. Han överraskade mig!  Han jobbade på under 5 stycken 25 minuters pass med samma fokus, engagemang och glädje! Så känner mig toppen nöjd över hans insats! Det är inget man tar för givet med en rätt orutinerad hund som inte heller har tränat jätte mycket eller ofta.

Det är inte ofta jag känner att jag behöver hjälp med momentinlärning men däremot ville jag ha lite input på hur jag ska träna honom långsiktigt och mer prat om sinnesstämningar, upplägg och känslor. Det är Kenth outstandig på, Kenth är också min motsats i träning och det blir en bra balans, han är lugn, saklig och vi kan diskutera saker på djupet. Jag ville också diskutera lite moment som jag inte börjat på och bolla lite tankar.

Fina saker jag tar med mig från dagen med Dell och träningen med Kenth är

  • Han höll hela dagen
  • Jag fick beröm av Kenth för mina fina belöningar och placeringarna av dessa
  • Kenth såg samma stora potential i Dell som jag
  • Min grund jag har byggt upp håller definitivt att bygga vidare på, han visade många fina grundfärdigheter
  • Fick svart på vitt vart jag varit lite för länge i träningen, bara sparka sig själv i rövan och ta sig vidare

Så på det stora hela en mycket bra dag, det är väl värt investerade pengar att åka 2 personer, max 3 och träna en hel dag. Jag har så svårt att hitta en hel dag för träning, och då är det inte värt att sitta i en grupp med 6-7 andra personer och mest sitta av tiden och titta när andra tränar. Så träningsdagen får 5 getingar av mig.