Gott betyg!

Nu är alla valpar besiktigade utom två (Khira och Sixten) som ska stanna två veckor extra innan dom flyttar för att det passar bättre i tiden för dom nya ägarna, så dom besikigtigas precis innan leverans. Det gör det inget att dom blir kvar ett par dagar extra, annars hade det blivit väldigt tomt när både valpar och Quickie åker samma vecka. Vi hade gärna haft kvar Quickie här hemma, men hon ska vidare till Finland. Quickie vart veterinär besiktigad även hon, och ett gott betyg är att hon vägde tre kilo mer nu än innan hon vart dräktig och fick sina valpar, och det är efter en valpkull! Allt såg fint ut, böjprover på ben, hjärta, ögon, päls och hon har dragit upp sig jätte fint i sina juver.

Valparna skötte sig med bravur, lite skrikigt när dom fick sina chip och en del var även lite skrikiga vid vacc. Men väldigt nyfikna, och skulle hälsa, busa och pussa alla på kliniken. Båda hanarna har båda tesiklarna, skönt!

Så i helgen flyttar dom första tre valparna, Elin som ska ha Tindra (fodertik) Katta som ska ha Silver (foderhane) och Johanna som ska ha Exa. En i Tyresö, Haninge och Johanna som bor i Göteborg.

På måndag flyger den aprikosa tiken till kennel Karvakorvan med Helena och Aino. Och på onsdagen flyger Quickie….
Det är mycket som ska fixas innan leverans, avmaskning, kloklippning, bad, allt pappersarbete, besiktning, teckna försäkringar etc. Även om det blir tomt så är jag mest förväntansfull över vart valparna tar vägen, vad dom ska hitta på, alla äventyr dom ska på, och samtliga valpar har jag hittat så fina hem till som erbjuder jobb i någon form så jag är bara förväntansfull. Jag ska ta åtta veckors bilder innan alla far iväg också, det har blivit lite dåligt på bild fronten sista tiden.

Så jag är nöjd med första halvan av dagen, sen ska vi åka och träna hund med familjen Lagerholm på Haninge BK.