Härliga nyheter!

Goda nyheter om Plätt efter besöket hos Anna. Vi får nu börja träna stopp och lite annat som hör lydnaden till. Vi ska på återbesök om tre veckor för att se om hennes kropp klarar belastningen. Men hon kändes jätte fräsch i kroppen och vi kan tävla!

Torsdagarna har vi Team träff, och jag blev lite sugen på en avstämning av hela elit programmet igår. Och Plätt gick som en dröm, det har antagligen varit bra med vila från en del av momenten. Hon har varit väldigt fixerad vid spring och apporteringsmomenten tidigare, men nu när vi bara kunnat träna koncentrationsmoment under en längre tid var hon i så fin balans under hela programmet! En härlig känsla!

Jag är lite nyfiken på vilka ni är som läser min blogg, det är ju över 500 unika besökare dagligen enligt statistiken… Kan ni inte skriva någon rad om er och skriva om varför ni läser bloggen, glöm inte länka till er sida så jag får kika in hos er också!

20121019-172255.jpg

21 reaktioner på ”Härliga nyheter!”

 1. Tycker jag kommenterar ibland men mig, Benny och Iso minns du förhoppningsvis. 🙂 Iso har du ju i och för sig bara träffat en gång (och det känns skönt att tänka vilken utveckling vi gjort sedan dess trots att det krävdes mängder med blod, svett och tårar.) Jag läser iallafall. 🙂

 2. Kul att det gått så bra med rehabiliteringen för Plätt!
  Jag har anmält Kalle och mig till en tävling i rallylydnad 🙂 får hoppas att vi inte blir bortlottade… Lycka till på tävlingarna!
  Kram Linda och Kalle DP 🙂

 3. Hittade såklart hit genom freestyle-världen och tycker det är intressant att följa ditt tänk runt hundträning.
  Har själv en BC och en bichon frisé. Numer tränar vi främst vallning (med BC alltså :D) och drag.

 4. Hittade hit för ett par år sen (?) sen genom freestylen. Du var en inspiration för att jag och lagotton skulle komma igång. Sen dess fortsätter jag titta in av gammal vana för att följa ditt tävlande med hundarna.
  Jag har själv som sagt en lagotto, uppflyttad i freestyle klass 3 men inte tävlad på över två år, samt en glad labbepojke på ett halvår just nu. Det ska nog bli freestylehund av honom med, utöver apportering och lite bruks.

 5. Hej!
  Jag brukar hoppa in hit lite då och då just på grund av att du är min lilla inspirationskälla inom hunderiet och för alla dina fina pumisar.
  Jag själv är en hundtok som tränar och tävlar min vovve, och någon gång i min framtid drömmer jag om en liten pumi. Men just nu har jag en annan stjärna som jag hoppas ska vinna över dina hundar i lydnadstävlingarna en vacker dag 😉
  Så här har du en av dina läsare, (tyvärr ingen egen hemsida dock)

 6. Har en egen blandis (amstaff) och min sambo hade sin schäfer/rottis när vi träffades. Köpte min från Hundstallet där jag också volontär jobbar. Träffade dig och Frida för några år sedan som 1:a hjälpen hund instruktör (blå stjärnan) när ni hade läger utanför Uppsala. Jobbar i bev.branschen och en HF kollega rekommenderade din blogg under ett samtal & har följt den sedan dess. Tycker du skriver jätte bra och är väldigt imponerad utav ditt engagemang för bra avel. Är själv gravid nu, så det har varit extra intressant att läsa om hur du har bollat hundar med graviditet. Tycker nästan att det borde skrivas en bok om det – så många som säljer/omplacerar sina hundar efter att dom fått barn. Tips om hur man tränar hund när man är nybliven mamma och tiden därefter.
  Tack för en jättebra och personlig blogg.

 7. Hej!
  Jag var på seniorlägret i freestyle 2009 med min labbetik och har läst din blogg sen dess.
  Har fått mycket inspiration och tips och började tävla lydnad efter lägret. Freestyle tränar vi fortfarande varje dag en stund, perfekt aktivering för en 10-årig dam.
  Extra roligt att du fått barn, fick själv barn för drygt 2 år sen. Inte helt lätt att få tiden att räcka till för både hund och barn, men för en hundtok går det på något konstigt vis.
  Med nästa hund kommer jag säkert att gå på någon kurs eller läger för dig, du är en väldigt duktig och inspirerande instruktör!
  Lycka till med Plätt och lydnadstävlingarna!
  Sofia

 8. Hej Emma! wow med så många besökare förstår jag att du blir nyfiken : ) Jag brukar ju kommentera ibland så du vet nog redan att jag tycker du är en intressant person med bra hundtänk. Molly lever lite pensionärsliv just nu, Becca har klarat sitt LP 1 så vi tränar för tvåan nu. Vallningen ligger tyvärr lite på hyllan då det är svårt att hinna med allt och ha råd med när man är mammaledig. Eftersom vi väntar på lillasysters ankomst vilken dag som helst nu så är jag inte i så jättebra form själv och kommer inte kunna starta henne i tvåan förrän i början på nästa år tyvärr.

  Om man får önska att du skulle skriva om något speciellt ämne så önskar jag (igen) att du skulle skriva ner lite tankar och tips kring att få en bra position i fotgåendet. Där har jag och Becca vårt största problem, tyvärr. Man vill ju så gärna ha ett riktigt snyggt sådant. Hör gärna av dig om du är i skåne av någon anledning, bokar gärna en lektion i så fall. Men förstår ju att du troligen har fullt upp med söta Debbie och allt annat på hemmaplan. Välkommen att titta in i min blogg men den uppdateras lite ojämnt måste jag erkänna! Ha det bäst och lycka till med Plätts nystart!

 9. Läser din blogg med stort nöje. Jag är en aktiv hundtjej med pudel och borderterrier som tävlar agility och lydnad. Vi roar oss också med tricks och spår för en appelldebut för unghunden till våren.

  Lycka till med rehab, Jag vet hur segt det kan kännas, har själv varit där.
  Kika gärna in hos oss:)

 10. Hej, jag hamnade här efter att jag skaffade Pumi, och eftersom jag för många år sedan gick en helgkurs med dig i freestyle. Jag tränar (agility, lydnad, rally och sök), tävlar(än så länge lydnad och rally) och är instruktör. Jag skulle gärna vilja hör lite om hur du tränar in svårare trix och freestylemoment. Det jag också saknar är inlägg om dina pumisar, vad som händer med dem och så. Du är väldigt inspirerade.

 11. Plexus med matte

  Hej Emma!
  Jag och Plexus har följt din blogg sen Plexus kom till oss för elva år sedan.
  Plexus är som du vet son till din Csar. Plexus har aldrig tävlat något utan varit en familjemedlem.
  Jag, Plexus, matte, är fylld av beundran över ditt arbete med dina hundar och hur bra det går för er. Du är en stark förebild för många runt om i Sverige, det är jag alldeles övertygad om.
  Plexus börjar att åldras nu och har fått lite ålderskrämpor och man vill vara mycket rädd om honom nu, så att han kan vara med oss länge till. ´Han är en underbar hund med otroligt mycket personlighet och full av påhitt sina år till trots.
  Jag förstår precis det du skriver om Csar att han har lärt dig mycket, för det gör Pumisar.
  Jag önskar dig fortsatta framgångar.
  Hälsningar från Plexus med matte.

 12. Hej Emma! Jag har läst din blogg en evighet känns det som 😉 Ända sedan du tävlade freestyle med Csar i alla fall. Jag är inte speciellt intresserad av varken tävlingslydnad eller vallning men kikar ändå in här med jämna mellanrum. Lycka till med Plätts ny-tävlings-debut 🙂

 13. Hej!
  Jag läser din blogg sen några år tillbaka när jag funderade på vilken ras jag ville ha som ”första egna hund” när jag hade flyttat hemifrån och tyckte livet sög utan hund. Jag fastnade för bl.a. Pumi och såg många youtubefilmer och läste många bloggar innan jag bestämde mig för ras. I april 2009 flyttade det en Pumi hem till mig, hon är idag lite drygt 3,5 år.
  Vi är på brukshundklubben ett par gånger i veckan. Jag är ingen fantast av tävling så vi syns inte så mycket, men det kommer nog igång det med – för när hon är på humör min pumi, då glänser hon! Min Zonda kan du läsa mer om på min blogg, och varifrån hon kommer (där finns även MH).
  Jag gillar att läsa din blogg, läsa om vardagen med aktiva hundar. Fortsätt gärna blogga, för jag vill fortsätta läsa!

 14. Du finns i min bevakningslista och jag läser för det mesta. På nåt sätt har jag haft lite koll på dig länge, sen jag var rätt ny i hundvärlden, även om vi egentligen aldrig träffats.

  Jag gillar att följa dig och dina hundar. Dessutom finns lite små lösa funderingar på pumi som alternativ för nästa hund…

 15. Hej
  Jag kikade in på din blogg när jag började få upp ögonen för freestyle och sen dess har jag följt den 😉
  Jag har gått kurs och på vart läger med min BC- blandning Buffy, och nu tävlar jag med min Aussie Party 😉 Alltid kul att få inspiration från många håll !

 16. Hej
  har 4 vallhundar. Varav jag nu mera bara aktivt tränar 1 av dom.
  (2 ”pensionärer” och en opererad 1,5 åring som ska ta det ganska lungt)
  Jobbar med hund precis som du.. är aktiv inom lydnad,bryks och agility.

  Tycker det är roligt att följa dig och dina hundar på era upptåg mm,
  Få inspiration mm.

  Då jag själv ställt ut endel har jag fått äran att se dig uppträda i freestyle oxå vilket har varit riktigt häftigt..
  Du och dina hundar är verkligen jätte duktiga..

 17. Desirée & Rizzo

  Hej Emma!
  Jag läser din blog sedan jag fick äran att träffa dej, Vidar och era hundar i såväl privat träning som i grupp. Du fick mej intresserad av Freestyle och Rizzo och jag trixar på som aktivering sedan dess. Vi tävlar inte men har satt ihop vårt allra första korta program i alla fall vilket känns jättekul! Rizzo är min första hund och jag suger i mej allt jag kan av de människor jag tycker har en bra inställning till hund, hundträning och ägarskapet. Det har du!

  //Desirée

 18. Hej!
  Läser din blogg för att få inspiration till hundträning och för att det är väldigt spännande att följa erat liv i såsom hundträning, husköping, bebisar osv 🙂

Kommentarer är stängda.