Lätt som en Plätt!

Nu i helgen skulle jag och Vidar gått kurs för Andreas Rundquist, men Andreas låg med influensa så kursen är framflyttad ett par veckor.

Istället åkte jag och tävlade på Nacka bk med Plätt. Inte så bra förutsättningar, jag med rutten tå, och galen otränad hund.

Men kan konstatera att min hund är en fantastisk liten varelse! Med nästan helt utebliven träning senaste veckan gick hon in och gjorde ett mycket fint program. Något överladdad och lite på tårna. Men hon överraskade och gjorde fina saker på dagens tävling som strulat senaste tiden på träning, och det är ju inte direkt vanligt, att det går bättre på tävling än träning menar jag.

Jag vill verkligen inte framstå som divig eller att någon ska få en bild av mig av att jag inte är nöjd med min hund, för så är inte fallet.
Det är jag som tränat hunden och den gör endast det den kan. Men mitt mål just nu är inte att samla på förstapris eller pallplatser… Det är att samla SM poäng. Och när jag säger att jag inte är nöjd så är det inte riktat mot Plätt, hon är en liten stjärna!

Men nej, jag är inte nöjd med dagens resultat. Trots vinst och förstapris. Men för att bli bättre kan jag inte nöja mig, ribban höjs hela tiden.

Huvudsaken är att Plätt kände sig glad, nöjd och stolt, för det ska hon vara. Det är bara lite skit bakom spakarna just nu! Vi laddar om och siktar på nästa helgs tävling!

Det viktiga är inte att vinna, det är att nå sina mål! Men jag ska sluta fokusera på poäng och istället se vad jag kan göra för att förbättra vår prestation…

Go kväll säger vi här ifrån!

1 reaktion på ”Lätt som en Plätt!”

  1. Ska ni inte tävla i närheten av Borås snart? Hade varit så roligt att åka o se er in action.

    Har också haft en lång vila med Dimma och jag förundras över hur bra hon fungerar i momenten trots bristen på träning.

    De vita springarna är något alldeles extra 🙂

Kommentarer är stängda.