Ny inspiration och snygg Sixten!

Snygg Sixten 10 veckor!
Snygg Sixten 10 veckor!

Även om det inte är brist på inspiration eller motivation just nu när det gäller hundträningen är det alltid lika roligt och givande att gå privat för Andreas Rundquist. Jag och Vidar åkte ner i lördags och kom hem igår, Vidar körde Koala och Bimbo och jag tränade Plätt. Vi har petat i lite av varje, fotgåendet, inkallningen, apport dirr. vitring och fjärr.

Hon behöver mer rutin och mer träning i dom flesta momenten, nu känner jag att jag kan gå ut och träna och stoppa in dom här nya bitarna och det är alltid lika roligt på träning att förändra något för att sen se vad det är man får. Jag och V har videofilmat varandra under hela helgen, så det ska bli spännande att sätta sig ner och titta på.

Efter lydnadsträningen åkte vi förbi på en närliggande gård där jag och Plätt fick valla 40 kött-får. Stora tunga djur, men väääldigt lättfotade då dom var rädda för både hundar och folk. Vallningen känns inte rolig för tillfället, även om det var kul att valla igår. Alla instrtuktörer jag gått för sista tiden har sagt helt olika saker till mig, och efttersom jag absolut inte är någon stjärna i vallningen vet jag inte vilken linje jag ska gå på, då alla är helt olika. Nu känns det faktiskt lite som att jag ”förstört” min hund genom att göra det för svårt, det har då resulterat i att hon nästan helt har tappat självförtroendet i vallningen…. så visst var det bra att lilla fröken Plätt lyckades flytta alla dessa får igår en Ego Boost! Vi skulle behöva åka iväg ett par dagar och gå kurs om vi vill komma vidare med vallningen…. tills vidare får den ligga på is, jag vet varken in eller ut när det gäller en biten just nu!

Vi har inte bara hunnit träna hund i helgen, utan vi tog oss också en tur förbi Kungälv där en av ”våra” valpar bor, lilla Exa, med matte Johanna! Vilken liten stjärna hon är, glimten i ögat och så där lagom ”full i fan” precis så som jag vill ha dom, tack Johanna för supergod mat, er gästfrihet och både paj, glass, jordgubbar och vin! Nån som också är vacker och trevlig som en liten dröm är lilla Sixten vi har hemma tills på torsdag, det är en sån där hund man inte kan sluta titta på, han har varit ett snyggo redan från fem veckor, men nu när man känner honom och hans otroligt karismatiska karaktär är man ännu mer ”deep in love” Bilden på Sixten är tagen av Cilla! Tack snälla du!