Ny K9 Nosework kurs!

Det är helt fantastiskt vilken respons den nya kursen har fått, K9 Nosework. Jag skrev om det tidigare att jag gick som projekthund med Dell och prövade det här, och det var superkul. Det tyckte både jag och Dell.

Så nu har vi lagt ut ytterligare en kurs (den 3:e !!!) för att det är så många som vill gå.

Här följer mer info:

Vill du göra något superhäftigt med din hund och samtidigt aktivera den? Då är det här kursen för dig! K9 Nosework är en helt ny gren i Sverige där man lär hundarna söka efter tre olika dofter. Dessa dofter är placerade i behållare på olika platser som man lär hundarna att markera på olika sätt. Exempel på en markering kan tex vara att frysa eller ha en skallmarkering när hunden lokaliserat doften. Är det någon aktivering alla hundar vill och kan göra så är det att använda nosen, förutom att det är superbra aktivering så är det även berikning för hunden på högsta nivå! Du och din hund kommer även ha superroligt ihop och stärka erat samarbete när ni tränar. Det här är kursen utan åldergräns för din hund, perfekt för även unga och gamla hundar. Vi rekommenderar dock att din hund är minst 6 månader så den orkar jobba och kan koncentrera sig lite längre stunder. All träning anpassas efter individens fysiska förmåga.

Kursmål: Ägaren ska efter avslutad kurs ha goda kunskaper om hur man får sin hund att leta efter en specifik doft och hur man tränar in en markering. Kursen är upplagd så att du ska kunna träna vidare och ha kunskaperna som krävs för att lägga upp din träning inför tävling.

Praktiskt innehåll: Specialsök i behållare, fordonssök samt utomhussök

Kurskostnad: 1 700:- inkl kursmaterial. (doft och behållare)
Datum: 25/9, 2/10, 9/10
Tid: 19.00-20.30 varje träff
Instruktör: Carina Ejmert utbildad och examinerad K9 Nosework instruktör
Plats: Österhaninge, Vallgatan 12
Max antal deltagare: 6
Platser kvar på kursen: 6
När du anmäler dig till kursen godkänner du mina villkor, som du hittar under allmän kursinformation.
Anmäl dig på info@kennel.egodogs.se