Nyhet i kursutbudet för vallhundar!

Nyhet! Prova på vallning!

Kursinnehåll: Varför den heter prova på är för att den är på två gånger, då får du en chans att se vad vallning är och om din hund visar intresse för fåren och om det skulle vara värt att valla mer efter kursen. Du får också se om du själv tycker att det är en rolig aktivitet du vill fortsätta med.

Det här är kursen för dig som aldrig har vallat tidigare. Kursen går igenom vad vallning är och hur man använder en vallhund för att minimera stressen på djuren. På kursen får din hund träffa får i en större fålla och du får pröva grunderna i drivning, fösning och hämt. Vi visar även vallning med en färdigtränad hund för att du ska få en överblick av vallningens olika delar.

Hundarna jobbar i början i lina och eventuellt senare även lös bland fåren om vi anser att det är lämpligt. Det finns ingen garanti för att din hund ”tänder” på fåren i första mötet med fåren, en del hundar tänder på en gång och en del behöver lite mer tid på sig. Kursen är öppen för samtliga vallhundsraser dvs även kroppsvallande raser.

OBS! Hunden ska vara över 1 år gammal.

Datum: 8/5 & 15/5 Kurskostnad: 750:- Tid: 18.00-19.15 Max antal deltagare: 5 Instruktör: Vidar Risby Plats: vallgatan 12, österhaninge Platser på kursen: 5 av 5 Anmäl dig här

Och apropå får och vallning etc så kom årets första lamm igår kväll, så liten, så brun och så söt! Den här tiden är verkligen ljuvlig, nu kommer det komma lamm här på gården i en rasande fart! Här är en bild på gårdagens underverk, välkommen till världen Lilleman! <3

lamm 2014

1 reaktion på ”Nyhet i kursutbudet för vallhundar!”

 1. Hej
  Jag söker efter någonstans att träna min 2 åriga border. Jag satte igång henne förra sommaren har vilat under vintern och söker nu förbrilt efter någonstans att träna i Stockholm jag bor själv i Nacka men jobbar i Hammarby..

  Såg att den här kursen enbart var för helt nya vi gick grundkurs förra våren så jag vill komma vidare finns det någon möjlighet hos Er.
  MVH
  Anette Berg
  070-349 16 70

Kommentarer är stängda.