Plätt vinner Haningepulsen!

11203090_10152822180402314_1937124855358611431_nJa och så har vi tävlat igen, det var väldigt pirrigt och jag stod i valet och kvalet om jag skulle starta eller inte. Men då vi endast gjort en tävling i år (den förra veckan som inte var kvalpoäng) och hade tre resultat till SM kvalet från förra året kändes det som om jag var tvungen att chansa lite och starta henne trots att det skulle bli tajt med två starter så nära såhär precis i en ny uppstart av tävlandet. Men det skulle kännas så tråkigt att inte starta henne på SM, jag som trodde innan att jag satt så säkert på ett tidigare snitt på 298 poäng. Men nu har snittet höjts rejält och jag har tappat på sm kvallistan men är fortfarande med, och för att säkra upp min SM start kändes det säkrast att tävla henne och satsa på att höja mig i sista sekund, kvalet stänger 25 maj… Så jag startade, och det höll även den här gången. Jag hittade också små detaljer som kom fram, som jag ska jobba med nu.
Hon hade inga ljud förutom ett gnissel i en transport och i uppställningen för metallen. Annars tyst och fin, och det funkar fortfarande att lugna henne om hon varvar och börjar flåsa tungt (det är det som händer innan ljud) Dagens rad såg ut som följande:

sitt i grupp 10
platsliggning 10
Fritt följ 9,5 (ett snett sitt)
z 9,5 (ngt långsamt sitt)
inkallning 9 (ngt långsamt in)
rutan 10
apport dirigering 8 (ngt tugg)
metall 10
vittring 7 (tappar apport på vägen in) …. ja även om man är fantastiskt skicklig på att jonglera med en vittringsapport blir det inga stilpoäng, det är inte första gången hon gjort så här ( ; Så hon börjar få in en grym teknik i att fånga pinnen i luften om den åker ut, men jag tror jag ska göra henne mer grym på at hålla i pinnen istället…
fjärr 10

Totalt: 298 poäng, klassvinstoch vinnare av Haningepulsen! Tjohoo vad kul!

Saker att jobba med nu: placeringen i rutan, hålla fast vittringen, stoppet i inkallningen hon ställer sig snett i hög förväntan på belöning, och sen ska jag fortsätta tävlingsträna henne precis som innan och göra henne och mig ännu mer trygg i tävlingssistuationen.