Silver BIS Puppy på Specialen!

I lördags åkte vi till Torsåker för att deltaga på specialen som Svk FUR anordnar varje år. Det är en rasspecial för endast pumi, pumi, puli och komondor. Tyvär fanns det inte en enda komondor på plats i lördags, vart har dom tagit vägen? Jag kommer ihåg Agneta som visade den ena fina komondoren efter den den andra i långa präktiga dreadlocks som släpade längs med marken… Det är mäktigt!

Jag, Vidar och Elin åkte 06.30 i lördags morse och hade packat bilen med Silver, Tindra, Koala och Tira… Tira var med som sällskapsdam och knävärmare åt matte. Katta vart tyvär sjuk och låg med feber och förkylning hela dagen, så hon fick nöja sig med SMS och telefon uppdateringar.

 Jag vill ge en applåd till dom eldsjälar som vill engagera sig i klubben och hålla i dessa utställningar, men det märks att det behövs mer drivkraft och fler personer till dom här stora evenemangen. Sist jag uttalade mig om mig om Freestyle SM vart det ju ett jäkla hallå, så det är nog bäst att bara ”kisar”  och är nöjd över att det ens är en special varje år… Även om jag skulle vilja finns inte tiden just nu, men visst ska jag något år dra mitt strå till stacken och hjälpa rasklubben med en utställning!

Tindra BIM valp Fur 2011
Tindra BIM valp Fur 2011

Det var många pumi anmälda men långt ifrån alla uppfödare syntes till, totalt 30 pumi var anmälda varav sex stycken var valpar. Domare för dagen var Ungerska rasdomaren Eva Sirko. Elin visade Tindra (Twinkle) själv, och herrejösses vad dom hade tränat flitigt, Tindra stod som ett ljus och sprang jätte fint, Tindra blev placerad som 1:a av tikvalparna och bara ett HP delades ut bland dom små töserna, och det fick Tindra.

Sen var det dags för Silver, och visst hade jag tränat men i mellanåt tror jag inte att det märktes ett dugg faktiskt. Det var blandad rodeo med fina travsteg, stå stilla var han duktig på för hantering är något jag vet Katta tränat stenhårt på. Men vacker är bara förnamnet på den pojken, han är vacker, söt och maskulin på samma gång! Och flirta med domaren visste han exakt hur han skulle göra, upp i ansiktet och pussas, det är hans grej! Silver vann sin klass och även där delades det bara ut ett HP och det knep han. Precis när vi skakat tass, och jag fått min lilla lila rosett kom Eva Sirko fram till mig och sa till mig att ”den här pojken kommer bli champion när han blir stor” jag hade lust att svara ”ja det vet jag väl” men eftersom jag tränar för fullt på att bli lite mer ödmjuk så log jag bara och tackade så mycket…. men det värmer när det kommer lovord om våran lilla pojke!

Tindra till vänster och Silver till höger
Tindra till vänster och Silver till höger

BIR och BIM valpar vart Silver och Tindra!

Dags för Koala, om jag förstod domarens bedömning så var detaljer väldigt viktiga för henne, och Kaola har väldigt bra detaljer, mörka fina ögon, perfekt svans, fina tippar på öronen… sen har hon en mycket bra helhet också. Det jag var lite orolig över är att Ungerska domare brukar inte vilja ha hundarna speciellt välklippta, dvs frisyrklippta. Dom vill ha pumin sådär lite lagom raggig… och jag klipper mina hundar rätt mycket inför utställning, men det verkade inte bekomma Eva. Koala placerade sig totalt som 2:a bästa tik med ett Cert, visst vill man bli bästa tik, men Tista som vann bästa tik och även slutade som BIR är också en väldigt bra tik! Grattis Camilla och Camms kennel!

Efter en lång väntan fick Silver hämta sin BIS mini-valp rosett och sen kunde vi börja färden hem, lagom trötta och lagom nöjda. Jag var en väldigt stolt uppfödare i lördags gott folk! En duktig valpköpare som visar sin egen hund, och två väldigt vackra valpar som hade roligt hela dagen när som tittade på folk och hundar, dom två däckade i bilen på vägen hem! Vilket äventyr!

1 reaktion på ”Silver BIS Puppy på Specialen!”

Kommentarer är stängda.