Skitträningar kan vara bra träningar!

Ja ibland kan faktiskt en riktig jävla skitträning utveckla mitt hundtränande, det är inte farligt att ha dåliga träningar bara dom inte kommer för ofta, men vad är då en dålig träning?

I lördags fick jag jätte tråkiga besked på förmiddagen och tänkte att jag skulle träna hund för att tänka på annat, men tji fick jag… min lilla border collie har för känsliga tentakler för att gå på något sånt spel, Plätt kände direkt att jag inte var på banan och körde av banan själv, det är klart om chaufören kör bilen i diket kan ju inte Co Drivern köra vidare på egen hand, bilen är ju redan kraschad…

Jag var inte nöjd med något i fria följet, och jag ville nog hitta fel för att få mig själv att må lite bättre, ja ni vet lägga skuld på någon annan och undra vad fan dom/den håller på med… precis en sån dålig hundtränare var jag i söndags, blandade in känslor i hundträning som är så farligt… Att inte vara nöjd och besviken är oftast farligare och jobbigare för hunden än en fysisk korrigering.

Dumrutan var som bortblåst (den försvann med hundens och min hjärna redan från början) inkallande med ställande och läggande gör hon 9 av 10 ggr för en 10:a men hon stannade inte, fel vittringsapport, framdrift i fjärren, inte mycket men trots allt framdrift, jag kunde verkligen inte se alla dom saker hon gör som är så fantastiska. Och det var antagligen bra, det här var ett kvitto på hur min hund skulle presstera på en tävling om hon blev belastad. Det behöver inte vara av miljö eller publik det kan lika gärna vara nerver etc.

Så när jag har haft en sån här skitträning blir jag faktiskt väldigt sporrad till att träna igen, och verkligen strukturera upp träningen, lägga upp en plan och nöta mer! Eftersom jag verkligen suger på att skriva seriösa träningsdagböcker, logga min träning, mm mm. Är det bra att ibland få en tankeställare om vad som inte funkar jämt och vilka moment som är osäkra, jag är lite sån att med kniven mot strupen jobbar jag bättre, så ”skitträningar” är inte så dumt, bara dom inte återkommer ofta och ständigt… och huvudsaken är att man får med sig bra tankeställare tills nästa träning och lägger upp en bra plan för hur man ska förbättra hundens presstation, och framförallt få med sig att man ibland behöver jobba med sig själv och sina egna känslor när man tränar sin hund! Ha en fin dag, det ska vi ha här i Tyresö!

3 reaktioner på ”Skitträningar kan vara bra träningar!”

  1. Jag håller med föregående skrivare. Emma du är en otrolig inspirationskälla. Kraaaam

Kommentarer är stängda.