Specialen!

I förra veckan startade jag ett gäng nya kurser som alla var fullsatta, gud vad härligt! Kände mig verkligen laddad för en ny kurstermin och jobbhöst! Hade även en clinic i fritt följ på vallentuna BK, vilken jag för övrigt aldrig varit på. En supermysig liten klubb med helt underbara planer. Lynx och Plätt fick vara demohundar, alltid bra att visa med en rutinerad samt nybörjarhund. Lynx gjorde entre genom att kasta sig ur bilen och rakt ner bland publiken och mingla, ja hundar är hundar… och ibland litar man lite mycket på dom. Skönt att det bara var människor i publiken och att fröken Lynx är en glad prick. Väl i koppel gjorde Lynx ett fint jobb, det är så spännande att få träna en hund av helt ny ras, dom fungerar verkligen olikt från vallhundarna! Det var 38 deltagare som bombade mig om frågor i fria följjet. Och en ny clinic kommer jag hålla på Vällingby BK 20 sep. Det blir även kurs då efter clinicen.

I helgen som va hade vi ungersk rasspecial, det måste varit den trevligaste specialen jag varit på, så trevlig stämning och mycket fina hundar! Jag hade med mig Dell och Frozt, Dell debuterade med en outstanding kritik, Excellent och CK, 2:a unghundsklassen och oplacerad bästa hane, han kunde inte konkurera med dom redan färdigvuxna herrarna, han är ju lite ostryslig just nu och behöver mer ringträning. Men det kommer, han är ju trots allt bara 12 månader. Frozt fick Excellent utan CK, lite trist, men domaren dömer. Han ville ha mer pigment.. sånt är livet. Något jätte roligt var att lilla Boris var på plats, ni vet Yebas valp jag hade här hemma förut, han som kom som ensam i min B-kull. Han ser så lovande ut, och väldigt lik Yeba! Han blev 2:a bästa valp med HP, Zuzmo (Zanzas brorsa, han vi hämtade i Ungern jag och Lena) vann valpklassen. Kul och Grattis Anna och Fredrik, den pojken har verkligen framtiden för sig! Tindra var även på plats från mig (Twinkle) från min A-kull, hon fick Excellent med CK, oplacerad bästa tik, han ville ha hundar som sprang på mer i ringen än vad Tindra ville igår.

Oj oj oj det är så många man vill gratulera och jag hoppas jag inte glömde någon på plats, grattis till alla BIR vinnande hundar och BIS vinnare, och tack för en supermysig dag!