Tack Merete!

… för filmen! Så håll till godo gott folk, här kommer en film där ljudet matchar det vi gör och man ser en gnutta mer än på filmen innan. Älskade, älskade Plätt! När jag tittar på filmen och ska granska mig själv kan jag bara hitta två missar och jag tycker att jag själv kunde ha bjudit på mig mer med mer så kallat publikfrieri, men med en nybörjarhund så lämnas inte så mycket spelrum till föraren då jag upplever att yngre oruttinerade hundar ofta inte klarar en koreografi som stör, så det får bli nästa steg, hon höll ihop fint och inte ett enda skall eller pip!

 Det är faktiskt det som gör mig mest glad, eftersom det är vanligt med skälliga hundar på freestyletävlingar (jag har själv fått jobba arslet av mig med en skäll-apa vid namn Csar och Frida har slitit sitt hår med skäll-apan Alice) och det stör hela programmet när hunden skäller även om Svenska domare inte alltid dömer ner skall, men tävlar man utomlands så är skall absolut förbjudet precis som i lydnaden om man inte ber om kraftiga poängavdrag, och vår tanke är ju att kunna tävla internationellt och då är skall något som ska stanna så långt borta från oss som möjligt! Skall drar man ju inte på en specifik punkt i Sverige, men det kan dras på flyt i programmet om hunden skäller så mycket att den själv blir störd eller stannar upp och skäller, dom kan dra på samarbete med hund om hunden skäller för att den inte förstår och det kan dras på utsrålning, en hund som dum-skäller tappar lite av sin utstrålning… 

Jag tror att jag och Frida har utvecklat flest antiskall-tränings-metoder än någon annan instruktör… undrar varför..

Veckans ”Skäll-tips – hur du får din hnd att skälla på träning och tävling!” Köp en pumi och en bordercollie, grunda med lite vardagslydnad men absolut inte för mycket, träna gärna flera stressande hundsporter samtidigt – freestyle och agility är några att rekomendera, belöna ofta när hunden har hög förväntan, träna gärna ännu mer när hunden skäller och piper och belöna ofta med, boll och kamp (ej extern belöning utan direkt från fickan) träna inte korta pass ofta utan träna gärna två gånger i veckan – hästpass! Värm upp hunden med samma övningar varje gång så hunden förknippar dom övningarna med skyhög förväntan, gärna slalom, runt och fotgående – belöna när hunden piper och skäller! Fortsätt så här i typ tre år innan du sen ska börja träna bort och avveckla skallet från träningen, nu kommer du vara sysselsatt resten av hundens korta liv – grattis du kommer nu aldrig mer känna harmoni på träning och du kommer alltid behöva hålla efter ljudeffekter på träningarna! Lycka till!

Men som sagt, njut av min tysta hund – och vi hoppas att Willblad har hittat en modell som fungerar på den här hunden, för veckans  – skäll tips är redan väl beprövat och jag känner mig faktiskt inte sugen en gång till!

6 reaktioner på ”Tack Merete!”

  1. Jättefint!! Läser din blogg ofta och får insperation. Härligt att du bjuder på både roliga knasiga historier från ditt hundliv och smarta tips.
    Heja er!!!

  2. Gillar verkligen det där programet, det är så fint i sin enkelhet! Jag tycker nog program är som bäst när dom är ”rena”, utan massa onödiga rörelser utan endast ett härligt flyt med ett bra samspel mellan förare och hund. Super fint!
    Haha, tror nog att en islänning kan klassas in i ditt anti-skall tips 🙂 Ojoj, sicken galen panna!

Kommentarer är stängda.