Uppvisning på SM

Plätt 2011 års SM invigning
Plätt på 2011 års SM invigning

Fredag till söndag har vi varit på polishögskolan och årets SM i lydnad och agility, jag såg inte ett enda agility ekipage men desso mer lydnadsekipage. Jag höll en uppvisning med Plät på fredagens invigning och vi hade gjort om vårat program från Agria Cup en aning, nya rörelser, ny kostym och lite annat upplägg. Jag var väldigt nöjd med programmet och det vart väldigt uppskattat av publiken. Vidar filmade men en galen hund sitter bredvid och skäller under hela programmet, så jag vet inte om det är något at lägga ut. Ni får iaf njuta av dom härliga bilderna Lena tog, och ja Plätt var sprayad till en Zebra dagen till ära, bara för at man skulle förtydliga temat ännu mer. Många har frågat vad hon sprayades med och det är sprayfärg för barn, lätt att tvätta ur och helt giftfri! Hon var superduktig när hon målades, hon stod helt stilla och det bekom inte henne ett dugg! Duktiga Plätt, herre gud vad jag älskar den hunden! Hon är med på alla mina galna upptåg.

På fredage fick Bimbo gå som provhund, inget att hänga i julgranen men hon utförde alla moment men utan den där lilla extra gnistan, Plätt skulle varit provhund men hon började löpa… suck!

Årets SM vinnare i lydnad vart Maria Hagström och Ylle, regnet ÖSTE NER och trots att Ylle var genomböt och det rann vatten om honom så fortsatte han och Maria jobba som om inget bekom dom, vilket stjärnekipage! I ”gå-runt rutan” skakade sig Ylle, men trots det rörde han inte en enda tass! Det ni, det är vältränad hund! På en andra placering kom Sofia med Tia, också dom väldigt trevliga at se på! Fokus precission och samarbete rakt igenom! Nån man blir glad att se på är Niina Svartbergs tollare, som ständigt viftar på svansen och utför alla moment med sån glädje, dom fick strul på apporterings dirrigeringen och kom därför inte i topp tre.

Jag och Vidar var funktionärer och hade första parkett hela helgen, vi hade koll på insläppet, men alla verkade vilja tävla SM så alla ekipage var på plats i väldigt god tid, så vårt jobb blev lite av ett latmans jobb. En stor eloge till Pia Brygård som var så jäkla proffsig hela helgen och kommenderade allas fotgåenden, domarna och skrivarna också, som kört hundar på löpande band, jag känner mig extra stolt över at det var min hemmaklubb som var årets arrangörer, vilket jobb ni gjort Mekki och Marie!

Min älskade Zebra
Min älskade Zebra

Som avslutning i anslutning till prisutdelningen fick Plätt lämna över stafett pinnen i form av ett lydnadshinder till Borlänge, duktiga duktiga Plätt, och grattis alla ni som tog er till SM, som sen tog er till final, och till sist ställde er på pallen! Det är många timmars hundträning bakom det!