Vilken helg, helt otroligt!

Sedan förra torsdagen har jag levt i ett absolut kaos med alla förberedelser inför konferensen, utställningen, uppvisningarna och lydnadstävlingen som allt skulle ske under två dagar, dessutom har jag också försökt parat hund mitt i allt detta kaos och har väl nu kört dryga 100 mil. Tid för egen hundträning har inte funnits. Är det dåligt med tid prioriteras hela gruppen med hundar, inte individer. Så det blir då naturligt mer promenader och mindre träning. Men på min egen födelsedag stoppade jag upp allt som ”skulle göras” och tog en riktig Ego Dag, gick i skogen och tränade lydnad (med kommendering av Vidar) Lyx! Ibland är det bra med mindre träning, ibland är det bra att träningen får lägga sig hos hunden, lägga sig i långtidsminnet och låta hunden få landa lite i träningen. Vi (jag och Plätt) har lagt den lilla träning vi gjort på helgens uppvisningar på Sergel och i finalringen. Så det har inte varit mycket lydnad på vårt schema.

Men allt slit lönade sig, när jag satt på konferensen i lördags fick jag ett glatt SMS om att min tik ”Koala” blivit Svensk vinnare, vilken kick! Tack Lena Carlsson som klippt och visat min tjej! Hon slutade som BIM och BIR blev Camms Ceger, grattis Anna och Camilla!

Konferensen gick jätte bra och den skrev jag lite om i mitt förra inlägg, våra uppvisningar och våra uppvisningar till förmånen för Musikhjälpen ska få ett helt eget inlägg, så det kommer.

Lydnaden på Söndag hade jag inga förväntningar kring och det var antagligen bra, det blev ett mer avslappnat program från min sida, även när min hund blev het och lite halvgalen i mellanåt, jag fick kompensera henne i Fria följet och det är inte alltid så bra i förlängningen. Roligt att våra gruppmoment satt bra nu, där har jag lagt ner tid och det är roligt att få betalt för det då (även om gruppmoment är så tråkigt att träna) Z börjar ge med sig och även om apport dirr är under ombyggnad så fungerade den, det är bra gjort Plätt! Jätte fin vittring och en kanon fjärr, det är moment som känns roligt när dom bara funkar med tanke på all tid man lägger på just dom två.

Det som fascinerar mig är att Plätt bara gått på nålfiltsmatta en enda gång och det var på mässan för ett år sedan, då voltade hon pga av hög fart. Det är helt otroligt häftigt att en hund efter 365 dagar kommer ihåg och har programerat information kring underlaget efter ynka 12 minuter på underlaget för ett år sedan och kan i år kompensera i alla snabba vändningar och starter. DET är häftigt. För i alla inomhushallar man tränar i är det kanon underlag och jag är inte jätte sugen på att träna henne på dåligt underlag bara pga av detta. Inlärning är häftigt!

Något som känns bra och gör mig lite mallig är domarens kommentar efter vårt program när han ler och skojar med publiken och säger. ”Det här är ju löjligt bra, nu kan man ju bara lägga ner” Och då har domaren själv tävlat i landslaget och representerat Sverige på mästerskap. Hatten av, det känns stort!

Här kommer mina betyg från söndagens tävling som vi vann av 23 ekipage, tävlingen var internationell och vi fick då även vårat första CACIOB (Internationellt lydnads cert) för totalt resultat med poäng klickar du här

Sittande i grupp 9.5 3 28.5
Platsliggande 10.0 2 20.0
Fritt följ 9.0 3 27.0
Stå, sitt, ligg under marsch 9.0 3 27.0
Inkallande 10.0 4 40.0
Rutan 9.0 4 36.0
Apportering med dirigering 8.5 3 25.5
Metallapportering 8.0 3 24.0
Vittringsprov 9.0 3 27.0
Fjärrdirigering 9.0 4 36.0
Totalpoäng 291.0
Pris 1:a pris

Det är skönt att min hund inte är brydd av miljön och jobbar med mig i alla lägen oavsett uppdrag och situation. Plätt du är bäst!

20131210-092123.jpg

3 reaktioner på ”Vilken helg, helt otroligt!”

  1. GRATTIS!!! Shit så duktig du är Emma, och Plätt med såklart! Vilken härlig avslutning på detta året! Alltid inspirerande att läsa om ditt liv. Kramar!

  2. Pernilla Lindahl

    Kan bara buga, niga och bocka. GRATTIS GRATTIS GRATTIS till dig Emma och din fantastiska hund Plätt. Vilket ekipage!!!!

    Stor varm kram

    Pilla & Gängan

  3. Grattis Emma och Plätt! Brukar inte kommentera, bara läsa, men Gud vad du/ ni är bra!! Njut!:)

Kommentarer är stängda.