Vilken kurs vill du gå?

Nu börjar jag bli människa igen, men det hade kanske gått fortare om jag tagit det lite lugnare än vad jag har gjort. Igår tränade jag med Ego Teamet från 19.00-23.00 (!), vi kollade på vittringsapportering och fjärrdirrigering, vi fick till många intressanta disskutioner tittade på olika varrianter och pratade framförallt om aktivitetsnivå i fjärrdirrigeringen och vittringsapporteringen.
Vi pratade även väldigt mycket om att många tänker på fel detaljer i början på dom här momenten. För att få till en bra vittring är det a och o att hunden kan diskriminera och sätta på nosen, då faller allt annat bort som är oviktigt om detta inte fungerar, att hunden tuggar på apporter i vissa fall klyver dom, hunden sitter snett, har dåligt tempo, mm mm. Detta är grundfärdigheter man får träna vid sidan av. I första fasen får man bortse från allt det om hunden inte har dom färdigheterna, då är det enda man bör fokusera på själva nosarbetet. För hur många poäng får man om hunden apporterar perfekt men tar fel pinne…
Ska bli roligt att se gruppens utveckling nästa torsdag och se hur mycket dom kunde ta in, Annas kommentar vid 22.00 på kvällen var klockren ”jag kan inte titta och tänka samtidigt” haha, så klockrent!

Planeringen för nästa års kurser är i full gång, nya datum för valpkurs, unghundskurs, trickskurs och fritt följ är givna kort.  Några utvalda poppulära kurser utöver dom ovan i mitt utbud är:

 • Grunder för tävlingshunden
 • Lydnadsklass I
 • Lydnadsklass I fortsättning
 • Lydnadsklass II
 • Lydnadsklass II fortsättning
 • Lydnadsklass III & Elit
 • Belöningsteknik
 • Vardagslydnad

Men jag är nyfiken på vilka andra kurser det finns intresse för just nu? Lämna gärna dina tankar i kommentarsfältet och önska  den kurs du vill gå, är det någon av dom som jag redan har eller vill du önska en helt ny kurs med annat inehåll, är det något du saknar? Varsågoda och önska och ha en trevlig helg!

6 reaktioner på ”Vilken kurs vill du gå?”

 1. Om Caesar blir helt frisk till våren vi jätte gärna gå ”Grunder för tävlingshunden” och även en freestylekurs (skriver det fast du inte har med det i din lista ovan)

  Belöningsteknikkursen var jätte rolig, vår kommunikation och relation har fått en jätte skjuts framåt och vi har jätte roligt tillsammans!

  Tack Emma för det!!! 🙂

 2. Hej Emma!
  Jag skulle jätte gärna vilja att du hade en helgkurs i fortsättning för lydnadsklass 1, det blir sp långt att sitta o åka till dig om jag ska gå varje vecka o bara en timme…Eller om det kunde vara en som var typ 3 lördagar/söndagar på kanaske 2-3 timmar per tillfälle, då hinner man träna emellan också=) Det vore mycket bra och kommer en sån kurs vill jag anmäla mig direkt!
  Kramar Sandra o Mika

 3. Kristina & Blaise

  Ett valpläger för (förhoppningsvis) blivande tävlingshundar för oss som bor för långt bort för vanliga kurser. Det skulle jag tycka vore toppen :)! (Fast jag har ju ingen valp än, men den som väntar på nåt gott…)

  Kram/ Kristina & Blaise

 4. Ulrika Danielsson

  Hej Emma!
  Jag är väldigt intresserad av kurs för unghund och vardagslydnad. Min busiga bullmastiff och jag måste bli ännu tajtare tillsammans. Det går superbra med honom och barnvagn 99% av tiden, men 1% är illa nog ibland.. Vill också ha ide’er om roliga lekar och aktivering tillsammans med hunden här hemma. Även träning på vardagssituationer dånågon kommer på besök mm.
  Ha det gott!
  Hoppas få plats på dina superbra kurser:)
  Vänliga hälsningar
  Ulrika

 5. Desirée & Rizzo

  Hej Emma,

  Du och dina hundar har öppnat en så kul värld med allt vad man kan göra tillsammans. Svårt att välja, men kanske…
  -fortsättningskurs i tricks
  -belöningstekniker för oss som inte tävlar
  -spår/sök
  -agility

  Vänliga hälsningar,
  Desirée & Rizzo

Kommentarer är stängda.