Välj en sida

Ja vi alla har ju så olika strategier för att motivera oss själva, i det lilla och i det stora. Jag hade kunnat sitta här och ojja mig över allt det jobbiga, hundar vi mist, sorger vi sörjt, sjukdomar vi mött och besvär vi haft… Men jag tänker inte låta den negativa energin ta mer energi av mig. Jag tänkte nu i alla fall belöna mig själv med att bara blicka tillbaka tillbaka på 2016 års fantastiska och minnesvärda händelser. Det jag vill tänka lite extra på, det jag vill glädjas åt igen och det jag gärna skryter om, är stolt över och får mig att få den där feel good känslan i kroppen. Just det tänkte jag försöka sammanfatta här, stort som smått… Men man vet knappt vart man ska börja så jag får nog dela in det månadsvis… och jag kommer antagligen glömma hälften, jag har redan frågat Vidar vad det är för dag i dag tre gånger nu under eftermiddagen, tappat bort fjärrkontrollen sju gånger under en timme och laddaren till mobilen har jag inte sett sen igår… men here we go! 

 

 

 

Januari 2016

Året inleddes med att en av kennelns mest vinstrika tikar slog till och blev BIM på My Dog, SE UCH RLD N Ego Dog´s Amazing And Exclusive, bra inledning kan man känna då! 
Sen brassade jag på med extremt högt arbetstempo, höll fyra gruppkurser kvällstid, en helgkurs i tävlingslydnad och en Fritt Följ clinic på Nyköpings BK

 

 

Februari

Jobbandet var då också på högfart, höll fyra grupper även då och dessutom 20 privatlektioner. Dell tävlade lydnadsklass 1 och blev uppflyttad med fina 181 poäng, som vi slet för att få till den platsliggningen… ligga still hur svårt kan det va kan man ju tycka. Väldigt svårt om man frågar Dell. Sen tjonagde det även på här hemma med full kraft med lamning, 26 lamm föddes en efter en på löpande band dom kommande veckorna här hemma. 

 

 

Mars

i mars hade jag 18 privatlektioner, tre gruppkurser, och fem Fritt Följ clinics över hela Sverige. Jag fick en ny bekantskap Helene Lindström som jag övernattade hos, drack vin och glömde pinkoden till mobilen så tfn spärrades. Vi skrattade gott den kvällen jag och Helene, ringde Telia och dom skulle skicka en ny kod via post… gud vad vi skrattade. Stiftade även bekantskap med Karin och Maria Augusson, vi skrattade gott även vi när vi åt middag och drack vin… den här resan låste jag inte min mobil, men jag körde bort mig totalt och var inte framme hos dom förrns mitt i natten… Minne och navigation är inte mina starkaste grenar helt klart. Mars var även den månaden vi köpte vår nya bil, en Toyota Hillux. Aldrig förr har jag köpt så dyr bil… Men aldrig förr har jag inte heller känt mig så säker i en bil som i denna. 

 

April

April inleddes ju med dunder och brak, min D kull föddes efter tiken som jag så snällt fick leasa av kennel Always fox Ready och Mariell De Marque, den underbara lilla hunden kallas Aditi och hon födde fem fina underbara valpar såg dagens ljus, fyra klarade sig. Jag, Vidar och Debbie och min mamma begravde valpen på tomten, drack begravningskaffe och åt wienerbröd, grät en skvätt, Debbie sjöng ”Hästen Plopp i akapella på tomten och när vi kom till förskolan dagen efter sa Debbie till fröknarna att ”vi planterat en valp på tomten jag och mamma”… Debbies fröknar måste undra… ganska ofta undrar dom nog… 
Gällande jobb var det inte så mycket den här månaden på grund av hundbebisarna, tre grupper och 13 lektioner, hade en tvådagars kurs i Linköping hos Ingela Karlsson och även en helgkurs på Märsta Sigtuna BK

 

Maj

Detta var månaden Dell Duracell min prins och följeslagare blev svensk Champion i Lidköping och BIR för Birgitta Svarstad, inte nog med det så blev vår import Zanza BIM, jag och Elin drog på roadtrip, besökte Elins fina mormor Gun, åt goda räksmörgåsar till frukost, lyssnade på Elvis, drack vin, pratade om livet och sen for vi hem… 
Sen blev det en resa till upp till Östersund, jag reste med Susanne Ortmanns och höll lydnadsläger på K9 Ability, Susanne och jag är varandras motsatser, hon är strukturen själv, älskar Excel och jag ser och förstår att hon har koll på mer än sin hundträning… jag har lite att lära där. Vi blev bjudna på en väldigt god middag hemma hos Sophie och hennes man, skrattade gott åt hennes dotter Noomi och tog en fin promenad ner mot älven… sen får ni inte veta mer om den här kvällen, den är preskriberad nu… Vi hade en väldigt bra kurs, och väldigt peppiga deltagare!
I Maj började även valparna att flytta… lite sorgligt, men mest förväntansfullt! Didaz, Katla, Svante och Kili blev hämtade en efter en! 

Juni

Den här månaden gjorde jag bara en långresa, där jag flög upp till Skellefteå och höll ritt följ och tävlingslydnad. Sen höll jag även en helgkurs på Vallentuna BK, 3 gruppkurser och en drös med lektioner… Jag och Kickan höll vår första och Sveriges första Drive in Clinic i Haninge hundhall, det blev en succé! Ämnet för kvällen var grundträning. 

 

 

Juli

Juli blev en väldigt lugn månad, jag tog ett break för återhämtning här. Var och kikade på Lydnads SM finalen, förlovade mig på samma plats och dag faktiskt. Ja om det är någonstans eller nått tillfälle man vill trolova sig till nån, så passar ju faktiskt en finaldag av världens bästa sport väldigt bra om ni frågar mig! 

 

 

Augusti

Augusti startade med årliga kennelägret hemma hos mig, fantastiska dagar. Marshmallows-grillning, frågesport, massa göttigt hundsnack, bra träning och helt fantastiska valpköpare! Jag och Kickan började spela in våra videbloggar här nu i Augusti också, som blev en viral händelse, tack alla ni som tittat, mailat och kommit med feedback. Mest uppskattat var nog vår videoblogg om korrigeringar och även vår följetong om rädslor hos hundar och hur man kan träna bort dessa. 
Startade två gruppkurser och smög igång med lektioner. Höll en lydnadshelg och en kurs på Värmdö BK, den kursen fick jag så mycket gamla minnen av… där jag gick Tjänstehundsutbildning för mer än 10 år sedan… 
Augusti var också datumet jag, Eva Bodfäldt och Anders Hallgren spelade in ett avsnitt om hundideologier i Sverige ihop. 

 

September

September smockade på med jobb… Fotgåendekurs på Lidingö BK, fotgående clinic på Enköpings BK, instruktörsutveckling på Östhammars BK, 2 gruppkurser och 12 privatlektioner. Jag och Elli bestämde oss också för att spela in min trickskurs online, som nu äntligen lanserades nu i December. Vi är ju två hjärnor som ligger bakom dessa onlinekurserna. Jag står för allt material och innehåll, men det är Elli som sitter och klipper allt material med total millimeterprecision, fräschar upp hemsidan när det behövs. Tar bilder etc. Sen har vi även Jenny Mellåker som står för den tekniska supporten när tekniken bråkar. Så vi är tre stycken som är aktiva med detta ganska stora projekt! 

 

 

Oktober

Jag och Dell gick på lite ringträning hos Gerard Oshea, jag höll kurs på Fagersta BK, jag började cykla med hundarna (hej träningsvärk) och kände mig faktiskt sugen på ett lite sundare liv, i höstas började jag motionera regelbundet och äta frukost, detta har verkligen gjort underverk för mig… inte en dag för tidigt… 
Vi inredde träningsrummet på Hundhälsan jag och Marie… och något som jag såhär i efterhand vågar berätta är att vi (läs jag) använde rörisolering som jag trodde var dubbelhäftande tejp till att börja med (den är med på bilden ser jag nu). Jag tyckte det var så fruktansvärt svårt att lägga matta, innan jag förstod vad som var den felande länken. Tja man kan ju inte va grym på allt man gör, man lär så länge man lever, och herre gud vad vi skrattade åt det jag och Marie… Oktober var också månaden jag slängde två luftavfuktare för flera tusen per styck i soporna för jag trodde det var skräp… Vidar talade om för mig att så var inte fallet, men det var försent. Hej då dyra avfuktare, fula var ni iaf!
I oktober var sista gången jag höll kurs i Södra Stockholms hundhall, för den är nu satt i konkurs vilket är jätte trist såklart, jag och Kickan körde då en favorit i repris på vår Drive in clinic och slog besöksrekord. Inga andra föreläsare i den hallen hade dragit så många besökare någon gång innan… sån himla fantastisk känsla! 

November

November kommer jag minnas lite extra, då var det Växjö int och vår årliga rasspecial. Min uppfödargrupp blir BIS 4!!!! Av 14 grupper av alla möjliga raser…helt otroligt och min tik jag själv fött upp SE UCH Ego Do´s Amazing Twinkle Star blir BIR som jag visade själv, vi hade en rolig roadtrip, sjöng i bilen, åt buffe på hotellet, klippte hundar till sent in på natten som vanligt på hotell toaletten. Samma kväll som vi körde hem från Växjö kom jag hem, tog en dusch, packade om och satte mig i bilen med min fina vän Anna Hilding, vi gjorde en helt magisk resa till Norge och hämtade min fina Tyr. Oj vad glad jag är i den hunden! Och vilken oförglömlig resa genom Norges berg låååååångt in i Norge… dit vill jag resa igen! November innehöll 10 privatlektioner och jag och Åsa påbörjade Lovis (en portugisisk vattenhund) resa mot att bli Åsas service hund. Jag höll clinic på Botkyrka BK. 

 

December

December avslutades på topp, stora och lilla Stockholm, Bästa uppfödargrupp båda dagarna med HP, Ego Dog´s Chloe The Champ blev Svensk Champion som jag visade själv och jag hade tre tikar med i bästa tik som jag själv fött upp, helt galet! 13 lektioner, inte en enda gruppkurs och ett trevligt glöggmingel på Hundsimmet! 

 

 

 

Ja det här är ju en summering av det jag själv gjort i väldigt stora drag, jag utelämnar och besparar er alla tråkigheter, föräldramöten, familjebestyr och annat det innebär när man driver tre företag och har sex hundar… Men man kan ju absolut tycker jag få lyfta sina fina valpköpare, highlights i år är ju att….

Ego Dog´s Casey The Clown vann GULD på barmarks SM

 

 

 

Ego Dog´s Sixteen af Ydor tog sig till final på agility SM

 

 

 

SE UCH RLD N Ego Dog´s Amazing And Exclusive blev grupp 2a på SKK utställning!

 

 

 

Och det är bara tre utvalda highlights… men det vet ni redan att jag tycker… att mina valpköpare är grymma! Ja… 2016 blev ett jobbar år, jag har stått utan tävlingshund (eller ska jag säga gruppmoment) så det blev så av naturliga orsaker, men oj vilket år det varit… så säger man kanske om alla år vad vet jag. Men det känns som att 2016 kommer vara lite extra speciellt för mig faktiskt. Bara kavla upp ärmarna nu då, 2017 nu kommer jag! 
Om ni vill får ni väldigt gärna skriva ert bästa minne från året med mig, kanske ett favorit-blogginlägg, kanske en kurs du tyckte om som du gick för mig, har vi varit på en rolig kurs ihop? Ja kör på, feel free! Önskar dig också ett fantastiskt 2017! Vi hoppas kraften är med oss…. och du, glöm inte att göra din beställning nu till universum om vad just du vill ha!