En stjärna har slocknat!

Sov gott Kung Bult!
Sov gott Kung Bult!

Jag fick chansen att för ca fem år sedan lära känna en stor hund med en lika stor personlighet och världens tålmodigaste förare, en hund med humor, egen vilja, glimten i ögat och ibland också envis som en åsna, tur att hans förare varit envisare och påhittigare än honom vissa stunder. Denna hund, med denna stora personlighet var av rasen bullmastiff, och Bulten som han hette gick aldrig någon obemärkt förbi, han satte avtryck i allas hjärtan på kurser, på klubben, på freestyle och på lydnadstävlingar.

Bulten klarade med sin förare Pernilla av den stora prestationen att starta lydnadsklass Elit och göra många fina freestyleprogram både för uppvisningar och för tävlingssamanhang ihop och även bli uppflyttad och samla placeringar på freestylebanan.

Att det inte går med en bullmastiff är nu en myt, Pernilla och Bulten visade vad skåpet skulle stå. Bulten var en stor (i flera bemärkelser) förebild för mastiffraserna och visade att även stora raser kan arbetas och tränas med, det visade också att freestyle faktiskt är en sport för alla. Bulten gjorde avancerade freestyle övningar såsom backa runt Pernilla, hoppa, backa sick sack mellan benen, rulla och apportera. Han hade en stor repertoar med rörelser och moment som han stolt visade upp med Pilla!

Efter en lång tids sjukdom har nu denna stjärna som satt stora avtryck i i min och många andras hjärtan nu fått somna in, nu hoppas jag att Rock ’n Roll kungarna Csar och Bulten kör Hed Bang och skakar rumpa på andra sidan regnbågsbron.

Bulten, lova att du hälsar till Csar, och vi vet att vi alla snart ses igen!
Ni båda är för alltid älskade och för evigt saknade, Sov gott älskade Bulten och tack för att just jag fick lära känna dig!

5 reaktioner på ”En stjärna har slocknat!”

 1. Pernilla Lindahl

  Emma, jag gråter. Vad fint du har skrivit om den underbaraste Bulten som någonsin funnits. Vet inte mer vad jag skall säga nu, men du skall få en STOOOOOR kram när vi ses nästa gång. Pilla.

 2. carinmed snobben och yeba

  Så bölar jag igen…. Bulten tog en bit av hjärtat med sig och jag håller med en stor personlighet har slocknat. Pilla du vet att han satt avtryck hos många och jag vet att din sorg och saknad är enorm. Kan bara krama dig hårt och länge. KRAM

 3. Gråter här också! Så fint skrivet om fina Bulten.
  Hoppas att han träffar sin kullsyster Irma på andra sidan.
  /Lena,
  matte till Bultens kullsyster

 4. Va fint skrivet! Fantastiskt att höra om en så stor hund (och ägare) som fixar både lydnad och freestyle galant!

  Min förhoppning var att det skulle bli så för oss också.. Jag hade ju tänkt gå en freestylekurs för dig så fort Tibor hade växt färdigt. Men så blev det inte. Han visade sig ha obotliga fel i sina framben så vi var tvugna att ta bort honom i augusti, bara 7 månader gammal. Det gör lika ont fortfarande.

  Hoppas han träffar Bulten och Csar där borta så kanske han får lära sig lite trix av dem 🙂

  Stor Kram till er båda från en som gråter med er!

 5. carinmed snobben och yeba

  Fy va jobbigt för dig Pilla när det är jobbigt för oss som är utanför gråter igen när jag läser och kommer att gråta igen och igen. I natt kom min Snobb och knackade mig på axeln la sig jag kliade på magen tänkte på Pilla som inte får klia sin Bult och grät så klart Men din Bult har träffat sin frände Csar och dom tillsammans gör en massa bus och med ålderns rätt så bestämmer Csar programmet

Kommentarer är stängda.