Välj en sida
Sov gott Kung Bult!

Sov gott Kung Bult!

Jag fick chansen att för ca fem år sedan lära känna en stor hund med en lika stor personlighet och världens tålmodigaste förare, en hund med humor, egen vilja, glimten i ögat och ibland också envis som en åsna, tur att hans förare varit envisare och påhittigare än honom vissa stunder. Denna hund, med denna stora personlighet var av rasen bullmastiff, och Bulten som han hette gick aldrig någon obemärkt förbi, han satte avtryck i allas hjärtan på kurser, på klubben, på freestyle och på lydnadstävlingar.

Bulten klarade med sin förare Pernilla av den stora prestationen att starta lydnadsklass Elit och göra många fina freestyleprogram både för uppvisningar och för tävlingssamanhang ihop och även bli uppflyttad och samla placeringar på freestylebanan.

Att det inte går med en bullmastiff är nu en myt, Pernilla och Bulten visade vad skåpet skulle stå. Bulten var en stor (i flera bemärkelser) förebild för mastiffraserna och visade att även stora raser kan arbetas och tränas med, det visade också att freestyle faktiskt är en sport för alla. Bulten gjorde avancerade freestyle övningar såsom backa runt Pernilla, hoppa, backa sick sack mellan benen, rulla och apportera. Han hade en stor repertoar med rörelser och moment som han stolt visade upp med Pilla!

Efter en lång tids sjukdom har nu denna stjärna som satt stora avtryck i i min och många andras hjärtan nu fått somna in, nu hoppas jag att Rock ’n Roll kungarna Csar och Bulten kör Hed Bang och skakar rumpa på andra sidan regnbågsbron.

Bulten, lova att du hälsar till Csar, och vi vet att vi alla snart ses igen!
Ni båda är för alltid älskade och för evigt saknade, Sov gott älskade Bulten och tack för att just jag fick lära känna dig!