Fryslorten Plätt!

Drog upp min karl, bebis och fyrbenta kl 04.30 och styrde bilen mot Österåkers bk för lucia cup. Fem anmälda i elitklass och när vi kommer gåendes till anmälan ser vi att planerna inte är plogade, eller nja dom hade plogat gångar som man om man hade tur hamnade i under delar av fria följet, 3 dm snö var en utmaning att tävla i. Det är ju inte direkt så att jag på något sätt förberett min hund på vad som komma skall.

Sagt och gjort lottade jag Start nr 5 och tycker inte det gör varken till eller från med vilket nr jag drar, tidigt eller sent.

Det var en upplevelse att tävla med apporter dolda bakom snövallar, pulsa i snö under fria följet, ha en hund som får hela munnen med snö under metall apporteringen, etc.

Jag sa till dom tävlande att jag trodde att det för första gången faktiskt skulle bli så att plätt skulle sätta sig upp på platsen, och sagt och gjort vart det så. Hon satt så fint och väntade när jag gick tillbaka på grund av all snö och kyla.
Haha, en femma på platsen har jag aldrig upplevt med denna hund,
men någon gång ska ju vara den första!

Det jag länge jobbat på är att kunna släppa det moment som varit och fokusera på det som ska komma, och igår var första gången jag faktiskt kunde strunta i det förgående momentet och fokusera på nästa!!! En skön känsla!

Ja fria följet var lite speciellt, men fick kvitto på att det även håller i hög snö!
Z var helt ok, inkallningen visade hon även här att snö är kallt, fick ett dk på läggandet under inkallningen nedläggandet gick bra.
Rutan sabbade jag, har tränat lite för mycket ”spring igenom” sen förra tävlingens nolla så hon gjorde det hon kunde, sprang igenom och var lydig när jag med typ tusen stressiga kommandon fick in henne, apportdirrigeringen skulle hon haft 100 på enligt mig, hon kämpade som en liten myra för att hitta den och gjorde det till slut bakom snövallen!

Hopp apporten gjorde hon bra, trodde nästan hennes tunga skulle frysa fast i metallen ( ;
Vittringsapporten gjorde hon fint likaså fjärren!

Väldigt härlig känsla att få betalt för dom fyra momenten vi tränat och tränat under större delen av Plätts rehab, och fint att dom verkligen håller trots svåra omständigheter! Ska bli roligt att tävla på mässan och även testa av allt i en sån miljö.

Här kommer gårdagens tipsrad och kommentarerna är mina egna

Sitt i grupp 10
Plats ligg 5 (vill inte ligga i snö)
Fritt följ 10
Z 9
Inkallning 7,5 (ville inte ligga här heller)
Rutan 7 (sprang igenom först)
Apport dirr 8 (letade som en tok efter apporten)
Hopp apport 10
Vittring 8 (omtag)
Fjärr 9

Vi vann på 269 p och herre gud vilket prisbord!!! 15 kg hundmat, ljusstake från kosta Boda, dvd filmer, en vaccination, tuggisar, en tavla och mycket annat smått och gott!

Älskade hund, du är en fröjd att leva med och att träna! Jag är nöjd med tävlingen, inga kvalpoäng men ett bra kvitto på vart vi ligger i träningen och vart vi ska lägga krut, nu laddar vi om för Stockholm hundmässa! Kul!!

20121202-210335.jpg

4 reaktioner på ”Fryslorten Plätt!”

Kommentarer är stängda.