Idag är det ingen vanlig dag!

För idag skulle det varit min och Tuss gemensamma födelsedag! Lilla Tuss var en Pumi pojk som bara fick bli drygt 18 månader, han fick somna in efter mycket slit mot sin sjukdom legg phertes, äckliga sjukdom! Det är en sjukdom som sätter sig på leden och ”äter upp” höftleden, när han röntgades efter lång tids hälta såg vi att där inte fanns någon höftled.

Operation på Strömsholm, rehab i nästan sex månader, men han höll inte. Benet var 6 cm kortare än det andra, det skulle aldrig gå, hans rygg sa också ifrån, den fick ta all sned belastning.

Han vart faktiskt frisk förklarad på Strömsholm och jag började träna och gjorde en lydnadstävling där han fick ett första pris och en andra placering. Men jag kände att han ändå inte var helt ok.

Vi besökte södra djurkliniken istället, tog nya plåtar och gjorde nya undersökningar, det var där vi fick chock beskedet om både ryggen och benet som var kortare än det andra, och det hade man då helt missat på Strömsholms rehab avdelning… Proffsigt, väldigt proffsigt må jag säga!

Tuss vaknade aldrig ur narkosen från röntgen, han åkte sovandes i mitt knä hela vägen från kungens kurva till Nacka och jag gråter nu när jag tänker på den resan, där fick vi i ett eget rum med tända ljus och vi sa hej då till världens finaste lilla pojke, världens största kämpe! Nu skulle lidandet vara slut, nu skulle du aldrig behöva ha ont mera, nu skulle jag aldrig mera få dra dig i skägget, rufsa dig i pälsen, brottas med dig på en gräsmatta eller bara ha dig liggandes bredvid mig! Förlåt för allt lilla hund, du fick gå igenom alldeles för mycket för min skull! Grattis på din födelsedag, idag skulle du blivit sex år!

Akinnaz O-Statuz
Föddes 2006-12-04
Fick somna in 2008-06-03

För att läsa mer om Tuss kan du gå in här

”Don’t grieve too long for now I’m free
I’ve followed the path God set for me
I ran to Him when I heard His call
I swished my tail and left it all.

I could not stay another day
To bark, to love, to romp or play
Games left unplayed must stay that way
I found such peace, it made my day.

My parting has left you with a void
Please fill it with remembered joy
A friendship shared, your laugh, a kiss
Oh yes, these things I too shall miss.

Be not burdened with times of sorrow
I wish you the sunshine of tomorrow
My life’s been full, you’ve given so much
Your time, your love and gentle touch.

Perhaps my time seemed all too brief
Don’t lengthen it now with undue grief
Lift up your head and share with me
God wanted me, He set me free!”

1 reaktion på ”Idag är det ingen vanlig dag!”

  1. Pingback: En kämpe, kärlek och tålamod. « Nathalies värld!

Kommentarer är stängda.