Gott nytt 2011!

Nu dansar vi in det nya året!
Nu dansar vi in det nya året!

För att kunna summera 2010 måste jag bläddra i min kalender, 2010 står för ett år av förändringar och som vi alla vet är förändringar bra i förlängningen, även om jag ibland kan hålla fast vid det som känns bekant lite för länge och inte våga ta steget fullt ut alla gånger.  Alla som driver sitt egna företag kan säga att man är sitt jobb, och man går aldrig hem från jobbet men under det här året som gått har jag varit bättre på att dela på fritid och arbete. Att inte ta jobb samtal, att inte ständigt svara på mail hela tiden och inte alltid vara tillgänglig för att ta privatlektioner bara för att man är ledig. Man gör ett bättre jobb då man jobbar om man är duktig på den här svåra balansgången.

Vi har under sommaren dragit runt fyra läger som alla varit lika lyckade och omtyckta, gruppkurser och privatlektioner kvällar har rullat om vart annat. Några reklamjobb, lite uppvisningar och lite TV, en bra mix av allt det goda som gör mitt jobb så härligt, kreativt och fantastiskt.

På mina egna hundars front har det blivit lite vänstervarvande med både Koala och Csar, Koala har kammat hem 1 BIM (på rasspecialen), 3 BIR och ett BIG R och ett BIS 3 valp! Vilken start på en lång och fin karriär den flickan har framför sig, förutom vänstervaravandet har hon nu också godkänt vallanlagsprov! Csar har lyckats med ett jätte fint deltagande på Champion of Champions och VoV på Grand Hotel efter hans BIS vinst på lilla Stockholm 2009, lite speciellt då det var sista året STOKK arrangerade detta vackra och underbara arrangemang, tänk att vi fick ta del av det. Han har även 6 BIR Veteran, ett BIS 2 och 3 BIM  på 6 utställningar, 13 år gammal under året!!! Mer av Csar kan ni se på TV i vår, självklart kommer mer info när vi vet tider etc.  Vilken jäkla hund det där är!

Med min älskade Plätt har hon på två lydnads starter en i klass II och en i Klass III tagit sig upp i Elitlydnad 2 år gammal, och utöver det tagit sig till klass II i freestyle, kvalat sig till Agria Cup och vunnit med ett kanonprogram på Stockholm hundmässa nu i december, vad månne det bli av den hunden?

Vi har även utökat flocken (varför ändra en tradition som funkar?) men den här gången valde vi att inte ha den tiken hemma, vi sa välkommen till Camms Beautiful Yeba som bor i samma kommun, nära och bra med sin husse och matte Carin och Hasse. Men lite tillök hemma har det ju ändå varit, lite grann iaf… vi har just nu leasat in en tik från Elfmarkens Kennel för att hon ska få äran att bli mamma till Ego Dog’s Första kull pumivalpar och det är verkligen något att se fram emot 2011. 2010 sa vi även hej då till James vår vita storpudel och vinkade av honom till Skara, där bor han nu med Emmelie Cronlund och efter alla rapporter jag fått kan jag inte annat säga än att det går toppen! Ett tungt beslut men en saga som hade ett lyckligt slut.

Visst låter det som om jag åkt gräddfil hela året? Precis som alla har jag ständigt med och motgångar, men det är ju så mycket roligare att lyfta fram lite positiva händelser och framgångar!

Nästa år kommer kursverksamheten och mitt arbete se annorlunda ut för min del, men jag hoppas att ni kursdeltagare inte ska märka större skillnad alls, Stardogs kommer inte leva kvar på samma sätt som det varit under 2010,företaget och namnet Stardogs kommer avvecklas så fort bokslutet och allt pappersjobb är klart, jag och Frida har valt att gå skilda håll, jag kommer att driva kurser vidare i egen regi under namnet Emma Willblad – Hundägarutbildning, alla mina kurser på hemmaplan kommer vara kvar i Tyresö och Hägersten, kursutbudet kommer i stort sett vara det samma med lite små ändringar här och var, läger kommer att anordnas likaså instruktörsträffar och instruktörsutbildningar, en bok kommer att ges ut men det kommer dröja, jag ska först se till att få rull på allt det andra innan jag har ro och ork att skriva en ny bok. Jag tror på förändring och jag tror på det här. Nu ser jag framåt mot nya utmaningar och möten med människor och deras hundar. Ny hemsida är på väg upp och tills vidare kan ni läsa om de kommande kurserna på www.k9world.se under fliken kurser. Gamla och nya kunder hälsas välkomna! Om jag får bestämma kommer 2011 bli ett kanon – år!

4 reaktioner på ”Gott nytt 2011!”

 1. carinmed snobben och yeba

  Ett jättelycka till från oss så klart. Du vet väl att vi är lite som iglar vi biter oss fast. Slyngel kurs för Yeba måste det väl bli så får vi se vad vi ska hitta på åt Snobben. Gott Nytt År till er alla från oss alla.KRAM

 2. Kicki Kvarnström

  Emma!
  ”Det är inte den starkaste av arterna som överlever, inte heller den mest intelligenta. Det är istället den som är mest anpassningsbar för förändring.”
  Det låter som att det blir en del förändringar för dig under 2011, men som tur är så verkar du vara såväl stark, intelligent som anpassninsbar, så det kommer säkert att bli ett nytt och framgångsrikt 2011 för dig.
  Gott Nytt År!
  /Kicki Kvarnström

 3. Pernilla & Bulten

  Emma! Det var en överraskning att heta duga. Att du nu skall köra solo menar jag. Jag önskar dig all lycka med dina alldeles egna projekt och känner jag dig rätt så kommer du att ha full snurr som vanligt. Jag kommer inte att lämna dig, var så säker för min devis är som du vet ett plagiat på ditt eget mantra ”Utan träning ingen framgång”. Jag säger ”Utan Emma ingen framgång”

  Kram på dig o de dina och ett riktigt lyckat 2011.

  Pilla med Bulten & Gängan

Kommentarer är stängda.