Har man lovat så har man lovat….

Hoppa är något Tira är galet bra på, här hoppar hon hopprep!
Hoppa är något Tira är galet bra på, här hoppar hon hopprep!

Japp, jag hade ju lovat min lilla pumi tik Tira att hon skulle få träna agility, det har inte blivit så mycket tid för hennes del sista tiden. Så sagt och gjort anmälde jag mig till en agility kurs med henne på Haninge BK. Vi hade vår första träff igår och fokuserade på hopp, tunnel och slalom. Jag har tränat och tävlat agility för en så där 10 år sedan, och mycket har hänt på agilityfronten, vi prövade igår bland annat ett nytt fräckt slalom, som säkert heter något speciellt. Men hunden ska springa mellan pinnarna som i en tunnel, och sen ”viker man in” pinnarna tills hunden fått in känslan i kroppen av att springa rakt fram och är då tvungen att sick sacka mellan pinnarna, det är säkert någon agility frälst som läser det här, hjälp mig med vad det slalomet och tekniken heter…

Elin har ju lånat Tira ett par gånger och tränat agility, så vi har lite försprång, men man ska ju få ordning på sig själv också. Och fort ska det gå, ja jag kommer nog bara bli långsammare och långsammare just nu… men kul är det och det tyckte Tira också! Det var en liten pumi prinsessa som sov väldigt gott igår! Så nu är det fem gånger till på tisdagar där vi ska förkovra oss i agility sporten, spännande och roligt!

6 reaktioner på ”Har man lovat så har man lovat….”

 1. Kul att du kör lite agility!! =)

  Slalommetoden kallas för allémetoden… 😉

  Hur går det med vallningen nu då? Träna någon dag? Du har väl fått en massa lammisar nu så kanske inte går på dina, vi skulle kunna köra på mina.. =)

  /Lisa

 2. Låter som allémetoden 🙂 Den fanns nog för sisådär 10 år sen åxå men har visst fått en liten revival. Eller lutar pinnarna utåt, som V?

  Jag håller på att lära min unghund slalom just nu o vi kör allé men har dessutom bågar på så vi kör två metoder i en 🙂 Går jättefort och de får fin teknik!

 3. Tack Åsa! Nej pinnarna står rakt upp utan lutning. Hur snabbt kan man sen börja dra ihop slalom pinnarna? Kommer sick sackandet av sig själv eller måste man vara där och visa hunden? Antar att det är därför du kör bågar?

 4. Vi började träna för ungefär en månad sen och såhär såg det ut tidigare i veckan: http://toktassarna.wordpress.com/2012/04/16/hittad-slalomfilm/

  Allén är nääästan rak på filmen, det är nån cm på vissa pinnar o vissa är helt raka. Vi har tränat ungefär 2 pass i veckan, sällan mer.

  Tanken är ju att det ska sätta sig i muskelminnet på hunden. Det var jäkligt coolt första gången jag skickade henne på en så gott som rak linje pinnar och inte hade bågar i början (som jag har på det filmade passet) och hon bara smäckte in i slalom och körde 12 pinnar.

  Min plan är att träna lite mer intensivt i maj, jag har gjort väldigt få pass nu eftersom hon fortfarande är så ung, hon är bara 13,5 månader. Så det har gått jäkligt fort att lära sig!

 5. Åh vilken häftig bild! Hon hoppar ju galet högt! Tiken låter verkligen som en härlig hund. Gillade det du skrev om fåren också och bilderna på lill baggen. Svårt att inte smälta när man ser honom med hunden!
  Jag uppskattar verkligen att få läsa om din vardag och är tacksam för att du skriver, hoppas verkligen att du inte slutar.
  Hälsningar Carina.

Kommentarer är stängda.