Visst har man rätt att tycka till!

Visst har man rätt att tycka till och tänka om olika ämnen både i det verkliga livet och på internet. Vad vore livet om alla tyckte samma sak? För en ganska lång tid sen valde jag att låsa alla kommentarer så allt behöver godkännas innan det publiceras på internet, detta för att det finns många som tycker så mycket om så mycket men inte kan stå till svars för detta. Det lämnas tack och lov inte så ofta sånna här kommentarer, men det händer, rätt elaka påhopp här i bloggen. Det är inte bara på min blogg det händer, det är många som är drabbade av detta fenomen. Hunduppfödare, hundtränare eller bara vanliga hundägare som bloggar om sina intressen.

Vad är det då som gör att en människa mår bättre av att lämna efter sig dessa kommentarer? Om det är ett sätt att framhäva sig själv på så tycker jag personligen att det är ett sätt jag själv i alla fall aldrig skulle vilja framhäva mig själv på. Dom som lämnar kommentarerna kanske får en kick av att vara elaka i det dolda, vad vet jag?

Om det verkligen var något man tyckte eller ville få fram så borde det väl antagligen vara bättre att gå direkt till personen i fråga eller åtminstonde lämna sitt fullständiga namn och en korrekt mail adress. Men det ligger väl antagligen i personens bakhuvud att det dom skriver om inte finns någon sanning i, så då känns det obekvämt att stå för det man skriver. Bakom ett tangentbord blir många människor elaka, dom förvandlas till varulvar och dom vet och kan allt. Dom tar inte reda på sanningen utan utgår ifrån att det dom hört eller läst är det som är den faktiska verkligheten.

Det är jätte tråkigt, men jag är glad att jag låst alla kommentarer. Det är trist när man delar med sig av sin vardag, sitt intresse och sitt jobb i både med och motgångar att det finns dom som vänder på varenda ord man skriver. Visst hade jag kunnat sluta blogga, det har slagit mig ibland, men som tur är så väger dom possitiva kommentarerna upp dom där få elaka raderna som ibland tittar fram när man slår på datan. Jag bloggar ju även för mig själv, för att kunna spara bilder, ord och tankar för att sen kunna gå tillbaka och minnas. En blogg jag följer är Jeanett’s på kennel Jean Dark, hon har också för en tid sen bloggat om just det jag bloggar om idag fast ur ett uppfödarperspektiv, personer som gömmer sig bakom en data skärm och häver ur sig precis vad som helst men är för fega för att skriva under. Här är en liten kort del i vad Jeanett skrev i sin blogg om dom hon kallar Hedda Hopper:

”Hedda är flitig, rapp i pennan och tanken (för det mesta) och hon har en del karriärsugna kompisar. Man kan hitta dem på egna bloggar och inte minst i inläggen hos de döda fyrbentingarna. De hetsar, skriver argt och mycket. Jag vet inte vad de vill uppnå. Egentligen…”

För er som vil läsa hela Jeanetts inlägg hittar det här det är värt att läsa, och kanske ger Hedda Hopper en tankeställare? För visst läser Hedda även det här inlägget…

 

 

7 reaktioner på ”Visst har man rätt att tycka till!”

 1. Det är verkligen fruktansvärt tråkigt med dålig bloggetik, påhopp och taskiga anonyma kommentarer. Det är baksidan av denna ”nya” cybervärld där det är så lätt att kasta ur sig elakheter och gömma sig bakom en pseudonym.

  Trevlig sida du har och fantastikst härliga och inspirerande filmer. Gillar skarpt din garageträning till musik!! 🙂

 2. Emma du har så rätt. 😉
  Dessa patetiska människor som gömmer sig bakom ett tangentbord är verkligen urblåsta. Det dom inte fattar är att det är rätt lätt numera att ta reda på vem som gjort inlägget.
  Min man hade en ”stalker” som verkligen hatade och hotade. Men med IP-adress och annat så fick vi reda på vem det var och han anmäldes.
  Efter det har det varit tyst som i graven.
  Om man inte kan fokusera på det positiva i livet så behöver man hjälp!
  Det finns ju många bra psykologer idag som kan ta hand om dessa avundsjuka små människor.
  Jag önskar alla gott och vill verkligen att man ska komma överrens, sedan behöver man inte älska alla för det.
  Vi har ju alla ett gemensamt intresse, och det är hund.
  Njut av livet och var som en hund, pissa på skiten som inte är så viktig;-))))
  Ha det bäst, Madde

 3. Jag kallar de ”komplexmänniskor”. En ganska bra definition av dessa människor, om jag får säga det själv. De har så mkt komplex över sig själva att de måste ge finna fel hos andra och kritisera för att rättfärdiga sina egna (självupplevda) fel och brister. Detta utmärker sig ju ofta i verkligheten också, men oj så enkelt det måste vara att göra det anonymt, då kan man ju verkligen ta i från tårna. Kanske borde dessa människor försöka rannsaka sig själva innan de sprider sin negativa stämning till andra. Dock är det just sådan kritik som komplexmänniskorna aldrig tar till sig, fast det är just de som borde göra det.

 4. Mari, Ozzy, Crissta & Dio

  Mycket kloka ord Emma! Istället för att prata bakom ryggen på andra borde hundmänniskor hålla varandra om ryggen eller åtminstone låta var & en få ha sin åsikt. Alla individer är olika, väljer olika vägar & tycker olika. Bara för att man anser att någon annan har handlat fel behöver man inte basunera ut det över hela internet eller baktala varandra. Vi kan aldrig ha full insyn i vad någon annan gjort så då borde vi inte agera som att vi vet den absoluta sanningen.

  Må så gott!

 5. Små o stora hemska Heddor finns tyvärr över allt. Många fina o tänkvärda ord av Jeanette. Hoppas dom orkar fortsätta sin fina väg. Så även du Emma. Å lycka till du oxå
  Mvh Sussi Klatzkow

 6. Halloj,

  Det är bara att fortsätta som du gör – nämligen fin och härlig reklam för hunden – vår bästaste vän!
  Fin reklam för de som vill arbeta med sin kompis, och fin reklam för dig själv.

  Och som sagt, Hedda Hopper är bara en wannabe:-)

  Trevlig helg!

  Jeanett på Kennel Jean Dark

Kommentarer är stängda.