Förbannade Hundmöten

Hundmöten är alltid en lika het debatt dom flesta känner ofta att hundmöten är en jobbig del av promenaden, man irriterar sig ofta över andra hundägare som inte visar hänsyn, har okopplade hundar som oinbjudet kommer fram, hundar som slänger sig i kopplet eller hundägare som inte kan gå åt sidan etc etc. Men vad kan du göra för att underlätta dina egna hundmöten och göra det till en avslappnad situation? För slutändanär det bara dig själv du kan styra över. 

A och O är att du själv inte tycker att det är någon big deal att möta en annan hund, detta kommer annars speglas i ditt hundmöte, din egen känsla, din hund reagerar ofta på samma sätt fast du inte alltid tror det, bara för att du inte är fladdrig i ett möte med den andra hunden, kanske din känsla säger en helt annan sak. Här följer lite saker du borde se över innan du tränar dina hundmöten, för har du ingen plan och inte ändrar något i din träning kommer hunmötena förbli vad dom är, som med all hundträning!

 • Hur vill du att ditt möte ska se ut?
 • Vad har hunden för uppgift?
 • Vart ska hunden vara?
 • Hur ska du skapa en bra känsla hos hunden i mötet med den andra hunden?
 • Vad har du för träningsplan för hundmötet?

Det var hunden, sen ska du rannsaka dig själv…

 • Vad tycker du är jobbigt med mötet?
 • Vad tror du händer om den andra hunden och din hund råkar mötas?
 • Vad gör du för eventuella tokigheter som påverkar hunden?

Vad tycker ni är svårats med ett hundmöte? Kom gärna med lite feedback på det jag skrev, om vad ni tycker är meckigt och jobbigt, så ska jag lägga upp en träningsplan här i bloggen som passar dom flesta hundarna.

Ordet är fritt!

3 reaktioner på ”Förbannade Hundmöten”

 1. Det svåraste jag tycker med hundmöten är att slappna av och lite på att den andra ägaren har koll på sin hund och jag därför enbart ska kunna fokusera på min egna.
  Min acd blir gärna spännig i hundmöten vilket delvis beror på att jag inte slappnar av.
  Går man kurs eller tränar på anlagda hundmöten brukar det funka bättre då man helt enkelt inte passerar innan sin egna hund är lugn och hörsam.
  I vardagen blir det lätt så att människor bara drar förbi sina hundar när de gör utfall istället för att passa på att träna på det, vilket brukar resultera i två hundar som provocerar varandra och slutar först när man väl passerat.
  Är intresserad av din plan! 🙂

 2. Problem: Man har två hundar – en ar lyrisk o bara vill fram (försöker behärska sig men det är svårt: ) )Den andra hunden säger ”kom inte hit!! ” (mkt skall). En mkt dryg kombo men som du skriver man måste träna träna träna – för hur får man annrs bukt på det 🙂

  Men gärna tips på hur man gör när man har flera olika typer av hundar under samma promenad. (fast egentligen har jag en plan för oss alla tre: skvallerträning, ska bara bli av med mina vantar så man kan bjussa på godiset lite snabbare 🙂 ).

 3. Emelie & Zamba

  Detta eviga oundvikliga……. Allt som oftast har vi inga problem, Zamba skvallrar när vi får möte och kommer alltid in vid min vänstersida, antingen passerar vi gående elr så sitter vi på sidan och låter dom passera. Zamba bryr sig aldrig och det går oftast smärtfritt…..så länge dom vi möter håller sig på sin kant…vilket tyvärr inte alltid sker. SÅ vad gör man när det kommer lösa hundjävlar farande som kastar sig över ens egen hund som blir rädd som faan och försvarar sig med näbbar och klor???

  Samtidigt som man ska hålla sig lugn för att hunden svarar på ens egen energi ska man försöka hålla koll på sin egen hund och lugna den, man ska försvara ens hund och mota bort den elr dom som kommer farande och hur fasen gör man det utan att stressa upp sig själv och sin hund?? Ständigt något som tar oss tillbaka på ruta 1…… )= )= )=

Kommentarer är stängda.