Husse får vappa idag!

Vappa = Vård av Pumi Prinsessa

Vi har världens bästa husse! Idag går han hem från jobbet för att vara hemma med Tira när jag har kalendern helt smock full! Vad ska man säga, Vidar är världens bästa husse!

Ni som följt bloggen vet att lilla prinsessan Tira har en lång sjukdomshistoria bakom sig, med främst allergier. Detta har vi tampats med i snart tre år, med blandade framgångar och bakslag.

Det tog lång tid innan vi ens visste var det var och sen tog det ett bra tag innan vi lyckades hitta medecinering som fungerade för henne. Nu har hon varit i symptomfri utan större bakslag, men så i samband med löpet kom det igen. När tikarna löper trycks immunförsvaret ner och då blossar allergin upp och leder till klåda, vi beslöt oss då för att kastrera henne så att hon kan få bli mer jämn och fortsätta vara symptomfri året runt. Och ibland tar man verkligen bra beslut, på operationsbordet visade det sig att hon hade en förändrad livmoder och en cysta på ena äggstocken. Samtidigt tog vi även bort hennes tonsiller då hon led av kronisk tonsilit, också något som gör att hon drar på sig saker och varje gång tonsillerna behandlas med penecilin trycks immunförsvaret ner ännu mer. Allt gick bra igår, men eftersom hon går på cortison för allergin får hon inte äta vanligt smärtstillande utan vi åker in till kiniken för att ge henne det i sprutform. Lite bökigt, men vad gör man inte för sin hund?

Nu hoppas vi alla att detta leder till att hennes kropp får en chans att återhämta sig, immunförsvaret börjar ta sig och att hon slipper fler bakslag med klåda.

Nu kanske det låter som att hon är en liten labbråtta – men allt det här har skett i nära samarbete med tre av Sveriges ledande hudspecialister, och jag har hela tiden varit väldigt noga med hennes livskvalitet. Hon kanske inte blir 15 år gammal med tanke på all hennes medecin, men det viktiga är att hon mår bra och är pigg, glad och tar för sig av livet så länge hon är med oss här på jorden!

1 reaktion på ”Husse får vappa idag!”

Kommentarer är stängda.