I väntans tider… på pumivalpar

Nu går vi bara och väntar och väntar, klappar på Yebas tjocka mage, känner alla bebisar där inne som sparkar och puffar, Yeba sover mest och tar all vår förväntan med ro… valparna är beräknade från nu på onsdag till och med fredag… så nu är det när som helst. Jag har ju inte skrivit så mycket om pappan Aramis, men han är en väldigt trevlig och stilig herre, han har också godkänt vallanlagstest på får i Ungern, vilket ju då gör att båda föräldrarna är testade och godkända. Det känns bra, då jag ser allt fler pumi av ”sällskapstyp” och jag tycker absolut inte att vi ska göra sällskapshund av en vallhund, det är ju jobbet tillsammans med dom som är så fantastiskt roligt! Så om du är sugen på en arbetskompis är du välkommen att höra av dig till mig på info@kennel.egodogs.se

En av ”våra valpar” som inte är en valp längre är Ego Dog´s Amazing And Exclusive, hon gick och smällde till med ännu ett BIR på Växjö i helgen, grattis matte Johanna. Det är så himla roligt när det går bra för ens bebisar!

Något annat viktigt just nu för dig som redan har en pumi är att det ligger en hälsoenkät ute på www.svkfur.se i menyraden till höger. Snälla, snälla fyll i denna! Du gör vår ras en björntjänst för framtiden, vi måste fortsätta kartlägga ev sjukdomar och åkommor hos våra hundar för att bevara pumin som en frisk och sund ras. Det tar max 5 minuter att kryssa i formuläret, jag skickade in för alla mina hundar från mobilen i sängen igår kväll! Smidigt som bara den! Sprid det gärna också till annat pumifolk, ju fler som svarar ju bättre är det!

2 reaktioner på ”I väntans tider… på pumivalpar”

  1. Hej Emma
    Vi har en Pumi på 4 månader. Mycket lättfärdigt och rolig men ack så svårt med ensamhetsträningen. Vi håller fortfarande på med 2-5 minuters träning. Han skäller oftast efter ca två minuter ibland tidigare. Har du några bra tips.
    Lycka till med valparna
    Marie

Kommentarer är stängda.