Jag blir så ledsen, så ledsen!

Igår var Kalle ingen lycklig hund
Igår var Kalle ingen lycklig hund

Gårdagen började riktigt fint, träffade upp Eva B för träning och lunchträff på Flottsbron och det hade varit roligare att skriva om träningen igår än det jag faktiskt tänker skriva om idag.

Efter träningen åkte jag ut till en av skogarna i Tyresö vid ett fint bad och tänkte låta hundarna som inte fått träna få sträcka på benen i skogen. Jag går en sväng och hör sen hur Koala larmar längre fram om att det kommer en hund, jag visslar in alla fem hundar som kommer på en gång och efter mina hundar kommer en stor svart labrador med ragg och svansen över ryggen, jag tar Kalles koppel och kastar i huvudet på labradoren som stannar upp och efter många om och men får ägaren in sin hund. Som därefter skriker åt om ”Vad i helvette är ditt problem?” Jag svarar den upprörda kvinnan att mitt prolem är hennes hund (ska tilläggas att Kalle nu är i upplösningstillstånd och ser ut som ett piggsvin med ragg över hela ryggen. Jag talar om för kvinnan att hon borde ha sin hund kopplad, men på det svarar hon att jag ju har mina hundar lösa och hennes hund bara är en valp (låt mig skratta, en valp på snarare 45 kg) Jag svarar kvinnan att varför jag kan ha mina hundar lösa är för att dom inte stör någon och dom kommer när jag ropar, men hon fortsätter skrika och det enda hon är upprörd över var att hennes hund fick ett koppel i huvudet, jag går därifrån eftersom jag snart känner att även kvinnan kommer få sig en omgång med kopplet snart eftersom hon inte slutar gapa och fara ett jävla liv.

Går vidare i skogen och hundarna börjar iugna ner sig, efter bara två minuter dyker det fram en stor schäferhane mellan granarna som ska klippa Kalle, jag har så mycket adrenalin i kroppen efter labradoren och den otrevliga kvinnan, att går fram och rappar schäfer över ryggen med kopplet som då lägger benen på ryggen och piper därifrån, husse får inte in hunden som springer runt i skogen som en galning. Kalle är nu igen i upplösningstillstånd och jag med ska jag väl tillägga. Dom andra fyra hundarna står vid sidan och ser ut som fågelholkar när jag jagar schäfern med kopplet och försöker hålla i Kalle samtidigt. Ägaren ber inte om ursäkt utan får till slut in sin hund och går bara förbi mig, jag orkar inte ens säga något, det verkar vara lönlöst att kommunicera med hundägare ute.

Nu är min fråga kort och gott, ska jag som har ordning, läger ner tid på träning och kan ha mina hundar lösa överallt behöva åka till en öde skog för att gå ut och gå med mina hundar? Eftersom det tycks vara helt okej att släppa sin hund vind för våg och hoppas på att man inte möter någon. Det är som att gämföra det hela med bilkörning, så länge det inte finns andra trafikanter ute i trafiken så är jag bra på att köra bil, men en och annan krock får man räkna med? Jag har ingen lust att få hundar gång på gång framspringandes till mina hundar, och framförallt inte till min unghund som inte ännu är trygg i sig själv och behöver ordnade, strukturerade promenader och många bra hundmöten i ryggmärgen för att få det att fungera hållbart för framtiden. Jag blir så ledsen, så ledsen, över att jag nu har flera veckors back jobb med Kalle, som idag gick igång på varenda jäkla hund ute på promenaden. Ska jag behöva städa upp efter människor som inte visar någon hänsyn för fem öre?

Att släppa sin hund i skogen när den inte kommer inkallning är inte att träna, dessa hundägare förstör för andras hundar och även sin egen när dom gör på det här sättet. När man tränar har man en strukturerad plan och en strategi som gör att hunden inte kan misslyckas med det man tänkt sig, allt annat är avdressyr. Det gör mig förbannad och det gör mig ledsen, jag grät när jag satte mig i bilen igår och stoppat in hundarna. Jag grät för att jag vet hur mycket jobb som nu väntar MIG och MIN hund efter dessa två incidenter. Så snälla ni, om ni inte har 100% koll på era hundar, så för guds skull låt mig slippa era hundar. Och för er egen skull också, nästa gång eran hund rusar fram till en annan hund kanske den inte är lika snäll som eran, då kan det sluta riktigt olyckligt.

12 reaktioner på ”Jag blir så ledsen, så ledsen!”

 1. Hoppas det går bra med Kalle tros de tråkiga upplevelserna. Hur svårt kan det vara att ha koll på EN jävla hund liksom……..

  Hoppas allt är bra med dig

  kram

 2. Sandra Öhlén

  Fyy vad tråkigt!
  Man blir så arg och ledsen med som du skriver. Men folk är tyvärr så ansvarslösa och bara det att de inte kan anstränga sig och inse att de gjort fel. Ibland när hundar kommer framfarandes blir jag förbannad men om ägaren ber om ursäkt och medger att det blev tokigt så känns dte genast lite bättre (även om dte inte blir så mkt bättre för min egen hund) Men folk som är nochalanta och stöddiga och dumma när DERAS hund springer fram de borde skämmas!
  Kram

 3. Usch va tråkigt! Nej, det ska du verkligen inte behöva göra!!
  Blir så förbannad att det finns så många, eller ens 1, människor utan självinsikt (o kunskap?) Mitt godtrogna jag förutsätter att när jag ser en lös hund så har ägaren 100% inkallning på den/dom men av egna erfarenheter blir jag alltid alldeles stel när jag ser en lös hund med främmande ägare. Bra att du skriver o berättar så att det når ut till många o kanske, kanske några tänker efter…

 4. Krin med Deja o Alva

  Jag håller helt med dig, blir också upprörd å dina vägnar. Det finns få dåliga hundar men tyvärr många dåliga hundägare. Det är ”bara” att fortsätta att vara ett gott exempel på bra hundhållning och förhoppningsvis så ett frö hos de ”idiotiska hundägarna”.
  GLAD PÅSK och en stor kram från mig och de kortbenta

 5. Jag vet precis hur det är. Min hund och vår träning har blivit ”förstörd” pga detta. Vet inte hur många gånger detta har hänt, men alla fall 7 där min blivit biten varav 5 allvarligt (1 gång nära att stryka med) och en gång där jag blev biten då jag tog bullen bakom mig 🙁 så trött och ledsen på dessa människor!

 6. Pernilla Lindahl

  Kan bara instämma Emma. Råkade ut för ännu en obehaglig incident i februari där jag än en gång fick agera ”hundmålvakt”. Ägaren till den hunden började gråta av lättnad när jag lyckades fånga hennes attackerande hund i språnget. Hon lovade mig att hon ALDRIG mer skulle ha den hunden lös. Jag hoppas att hon håller det löftet för jag vill never ever more uppleva den skräckhändelsen. Tur man är född halvhulk. Och du Emma, tur att det gick bra trots allt med Kalle och dina andra hundar, att ingen blev biten eller så. Det får bara inte hända.

  Stora varma påskkramar till dig och de dina.

  Pilla & Gängan

 7. Håller fullständigt med och blir så ledsen o besviken när man får läsa sån här men vi råkar månadsvis ut för detta också o man blir SÅ trött. Att kunna samarbeta o kommunicera med andra hundägare verkar vara som att lära sig latin ibland undrar man om man är ägare till samma art!! Än jobbigare o tråkigare tycker jag är när jag med mina KOPPLADE löptikar får lösspringande pilska hanhundar o ägare efter sig ända upp i rumpan. Håll ut det kommer att bli bättre. MVH från en liten flock i Tungelsta

 8. Fy vad tråkigt!! Jag håller fullständigt med dej, du vet ju vilka problem vi har haft. Kan berätta att det är nästan borta, vissa hundmöten triggar fortfarande. De är dock lätta att avleda. Hoppas Kalle och alla andra hundar slipper möta dessa idioter till ägare mer. Om de bara fattade vad det ställer till.

  Pst, vad kul med bebis! Grattis!
  Kram Desirée & Rizzo

 9. Så jävla tråkigt sånt är! Åh tyvärr behöver dem inte ens ha hundarna lösa för å göra skada! Har själv en osäker unghund, som blev attackerad en gång och höll på att stryka med. Han tycker det är jättejobbigt att möta andra hundar i koppel. Tyvärr så finns det gott om dumtrutar som släpper fram sina hundar även när dem är i koppel . Vart finns sunt förnuft,? Åh vart är hundvärlden påväg?

 10. Desirée & Rizzo

  Ja tyvärr så kan jag nu fortsätta denna tråd. Min hund blev attackerad i torsdags IGEN av den hund som attackerade honom för första gången vid 4 mån ålder och har sedan på håll gjort stora utfall. Min kompis som denna dag hade min hund blev rejält biten i benet och hade vid ett tillfälle hunden över sitt ansikte. Detta hände i trappuppgången, de bor på våningen under oss. Jag har nu polisanmält och de hade redan en polisanmälan på sig. Rizzo klarade sig utan fysiska skador. Jag vet ännu inte hur illa det har tagit honom psykiskt. INTE vad vi behöver. Vi har kämpat så hårt och jag blir så ledsen. Återstår också att se hur trevligt det blir att bo kvar i huset efter detta.

  //Des

 11. Kokar av ilska när jag läser sånt här. Jag har faktiskt börjat mata främmande hundar…med korv. Mina med..och så säger jag att nu får vi besök. Ät korv. Den funkar givetvis inte på alla hundar men med mina hundar. Ibland skriker folk nej men det skiter jag i. Kan dom inte ha koll på sina hundar så får dom belöning hos mig.

  Hoppas Kalle inte får några minnen av de otrevliga.

  Hälsningar Jenny

Kommentarer är stängda.