Lite efterforskning…

Sussane lämnade ett svar i min förra blogg om att det finns gott om HD och ED fria ( ja om man bara tycker hd och ed är viktiga faktorer) samt trevliga Pumi att välja på, vart är dom då undrar jag, jag var tvungen att dubbelkolla avelsdata och sökte på hundar som skulle vara:

-hd fria
– ed 0
– patella u.a
-ögon u.a
– känd mental status

Fick fram den skrämmande låga siffran 3, det finns alltså tre Pumi, 2 hanar och 1 tik som uppfyller detta.

Om jag plockade bort mitt kriterium om att hundarna skulle vara mh testade men genomfört ovanstående hälsoundersökningar utan anmärkning fick jag till svar att det fanns totalt 10 hundar, 5 tikar och 5 hanar som uppfyllde detta.

3 reaktioner på ”Lite efterforskning…”

  1. Fast så skrev jag ju inte…jag skrev så här:

    ”Jag skulle inte avla på en hund med C höft. Det finns ju trevliga hundar med bra temerament som har A eller B höft, då är det bättre att välja dem som avelsdjur tycker jag. Men det är bara min åsikt :)”

  2. Ja och det var så jag tolkade det också, men la till mina egna kriterier också vilka jag kan tycka är viktiga i vågskålen (vilket jag också skrev) Det är alldeles beroende på vilken ras man pratar om, men att säga att det finns många hundar att välja på inom pumirasen, det var det jag reagerade på.

    Kul att du kommenterar!!

Kommentarer är stängda.