Lördagsmys och is-fobi!

Sitter i soffan, har TV:n på i bakgrunden, har hinkat kaffe käkat mackor och nu är det godis, gele’hallon, punschpraliner mm! En riktigt fin start på en fin dag, hundarna ligger och sussar bredvid, måste komma igång snart och slänga mig i duschen, hundarna behöver ut och röra på sig och sen ska jag åka ner till dagis och fortsätta måla lister. Ikväll får jag träffa Eike som mellanlandar hos oss inatt, på resa från Sundsvall till göteborg. Trevligt trevligt!

Nu när solen skiner, det är jätte kallt och man kan knappt gå någonstans i skogen, då är det ju som gjort för att man ska gå ut på isen och låta hundarna löpa helt fritt och ruscha fram, men nej det går inte! Vi var så nära så nära att gå på isen jag och Vidar här om dagen, men det går inte, visst har jag gått på is, en gång om året skulle jag tro, men jag kan inte njuta alls… det här kom sen mina hundar gick igenom isen och jag fick hoppa efter och dra upp dom. Tänk om jag skulle komma över min fobi över att gå på is…. Jag läste precis det gamla blogginlägget när hundarna gick igenom isen för fyra år sen, du hittar det här den upplevelsen sitter som berg, så nu får ni hjälpa mig, hur vet man om isen är tillräckligt tjock att gå på?  Och kom inte med nått jävla arrgument som ” om det är andra människor på isen kan du också gå ut” hur vet jag att det inte är idioter som är på isen och härjar?

Nä nu ska jag lämna datan och bege mig ut till Åva, promenad med Marion väntar…. vi ska gå i skogen!

2 reaktioner på ”Lördagsmys och is-fobi!”

  1. Jätte kul att du ska öppna hunddagis, grattis, vad roligt!
    Har också en hemsk erfarenhet av is. En av mina vänner var på isen med hennes familjs tre hundar, en går igenom och sugs iväg av en underström. Han spolades upp iland senare under våren… Så fruktansvärt vidrigt! Efter det har jag som regel för att gå på isen; Om den håller för en traktor att ploga upp skridskobanor, då hållen den för mig och hunden. Om de inte kör, då går inte jag ut. Sen kanske jag är över knäpp, men om jag känner mig osäker så har jag faktiskt flytväst på Kári och isdubbar runt halsen. En han hund har ju ingen möjlighet att komma upp själv…
    Så knäpp är jag, men hellre knäpp och försiktig, än oförsiktig och en hund mindre! Kan helt omöjligt förstå de idioter som släpper sina hundar på isen på norrmälarstrand där halva ”kanalen” är öppen. Jag blir helt kall i magen och skakis när jag ser det…
    Kram på dig och lycka till med allt!

  2. Jag går på isen om de plogat den , då håller den ju för bilar och då lär den ju hålla för några fyr och två benta 🙂
    Men man ska ju alltid vara försiktig vid strandkanten.

Kommentarer är stängda.