Många pumi blir det… men fler hade vi önskat!

Satt och skrev ett superlångt inlägg om pumi/BC. Men jag har verkligen ingen motoivation eller inspirationatt skriva klart det så det hamnade i utkastet, det får bli i morgon. Var och ultraljudade Yeba idag, och där fanns det inga valpar, jätte tråkigt! Så musten gick ur mig lite kan man säga…

Det har vart fullt pådrag på träningsfronten för min egen del, och mitt i allt var vi också och hämtade en ny familjemedlem efter att ha blivit uppringda av en desperat kvinna. Han går numera under namnet Nerox, och är en pumi hane som i år blir fyra år gammal. Han är ett ganska typiskt exempel på en pumi såld till ”fel” hem, har saknat struktur och aktivitet och nu hade det gått så långt att familjen skulle bli vräkta om dom inte hittade ett nytt hem till hunden på grund av hans skällande. Familjen har  älskat hunden och absolut inte varit elaka mot honom, men en vallhund behöver mer än kärlek och promenader för att bli en trevlig hund. Ett jobbigt beslut för familjen, men rättvist mot hunden.

NeroxNu får han en ny start i livet och vi har fått en utmaning. Vi tackar för förtroendet och hoppas på att kunna ge Nerox nya hobbys och lite hundkompisar i vår stora flock. Eftersom jag har fullt upp med bebis och mycket hundar att sköta och träna så har underbara Eva ställt upp och ska träna Nerox i huvudsak, med support av mig. Vad det blir av han i framtiden vet vi inte riktigt ännu, vi tar en dag i taget helt enkelt.

1 reaktion på ”Många pumi blir det… men fler hade vi önskat!”

  1. Lenita Engström

    Toppen, hoppas att han funkar bra i gruppen av nya hundkompisar och att han börjat känna sig lite hemma nu.
    Lycka till!

Kommentarer är stängda.