Pumi!

Många undrar om Pumi, tänkte skriva ett inlägg om Pumi vs border collie. Vad är det ni vill veta?

20130216-172807.jpg

På bilden är det alla mina Pumi, som idag gjorde reklam för sin ras och min kennel. (fyra av dom bor hos fodervärdshem)

4 reaktioner på ”Pumi!”

 1. Vad vi vill veta…

  Vad du upplever är skillnaden i ”aktivitetskrav”.
  Pumin säljs ju ibland som sällskapshund, vilket sällan brukar vara lyckat Men hur mycket upplever du är skillnaden för att respektive ras ska vara nöjd på miniminivån?

  Och när är de som nöjdast – hur stor skillnad är det åt andra hållet? Orkar en BC mycket mer? Vad upplever du gör en BC/Pumi riktigt nöjd med livet? Hur mycket aktivitet och – framförallt Vilken typ av aktvitet gör respektive ras riktigt nöjd?

  En pumi kan ju vara både högt och lågt, men om den miljötränas så är den lätt att ha med sig överallt (iaf min), hur är skillnaden på dom här?

  Jag har hört att BC kan vara lite surare på andra hundar, lite skarpare så att säga. Detta har jag ju visserligen hört om pumin oxå (fast kanske inte just mot andra hundar, utan mot allt?). Är det nån skillnad på raserna här? Eller är det mer av ett ”ägarproblem”?

  Mentalitet – hur är det med förmågan att avreagera när de blir skrämda? Det finns ju mentala takras inom pumin, men det är ju inte alls omöjligt att få tag på en riktigt bra hund här. Hur ser det ut inom BC?

  När jag och min pumi tränar lydnad upplever jag att hon kan tröttna lätt. Du skrev i ett inlägg nyligen om att du gillar fotgående, vad är skillnaden i träning och uthållighet på de olika raserna här?

  Hur är en BC att leva med i vardagen? Om man är van vid pumi vill säga.

  Och slutligen, kan en BC gå att äga även om man inte vallar – man satsar hår på andra sporter, främst Lydnadslydnad, Rallyllydnad, Brukslydnad och Sök. Eller är det bara att ge upp tankarna på en bc på en gång?

  Mina frågor är lite mer allmänt tänkta än bara utifrån mig själv.
  Och du behöver givetvis inte svara på allt, men jag skrev det jag var nyfiken på 🙂

  Älskar din blogg!

  mvh Sanna

 2. Skillnader mellan raserna när det kommer till arbete, och hur de skiljer sig åt när de arbetar. Hur skiljer de sig när det kommer på krav till arbetet. Hur mycket kräver en pumi jämfört med en BC? Vilket arbete anser du passa bäst till de olika raserna (i allmänhet), och vilket arbete de föredrar?

Kommentarer är stängda.