Plätt en fantastisk jonglör!

För tillfället har jag och Plätt många bollar i luften… Vallningen är super rolig nu när jag flyttat dom och har en suverän yta att träna på så nära, det är jätte härligt att bara kunna åka iväg en sväng mitt på dagen och köra ett snabbt pass. I vallningen måste vi få till en del detaljer innan vi kan gå ett VP…

Sen har vi ju våran spårläxa, och där tränar vi också för fullt, väldigt mycket fokus på hennes ”snifningsfrekvens” och teknik i spåret, Plätts och min utmaning om ca en månad är att ta ett spår som ska se ut på följande sätt: 500 m långt spår i skogsterräng. Minst 1 st vägövergång. Minst 8 vinklar samt 10 st apporter. Alla apporter ska returneras, så som ni då förstår spårar vi en hel del, men det som är bra just nu är att vi bara kör hårda spår för teknikens skull, så jag passar på när jag ska stanna och rasta hundarna i en skog som ligger en bit bort där dom har ett bra industriområde jag använder… ICA maxis parkering är också bra!

Inte nog med vallningen och spårandet, lydnaden har väldigt mycket fokus just nu, målet för nästa år är at kvala in till SM, målen för själva SM:et behåller jag för mig själv. Plätt är anmäld till fem lydnadstävlingar just nu, fler kommer de bli, vi håller just nu på att träna om fjärren, och jag kommer köra på den varriant som jag först började med för två år sedan (låsta bakben), jag ska sluta lyssna så jävla mycket på alla andra om jag känner att något är bra, då är det bra för mig och min hund. punkt! Sen hux-flux bytte vi fjärr för att nån sa att det inte var det ulltimata sättet att köra en fjärr på… visst har vi fått både 9:a och 10:a på den nuvarande fjärren, men den känns inte stabil för den  innebär så okonkreta kriterier för Plätt på träning…

Ja det är ju inte heller bara fjärren som ska tränas, konskick, rutan (som jag igår gjorde jätte svår för henne, jag satte vägen till rutan paralellt med dumrutan, och sneglade på dom konorna men fortsatte dit hon skulle vilket jag tyckte var väldigt duktigt) se finns det alltid saker att peta i, ständigt saker att förbättra och underhålla…

Ja som ni kanske hör så har den vita-fröken-Plätt fullt up just nu (och jag också) men det känns ändå rätt skönt att ”bara” ha en hund att träna faktiskt. Vidar tränar med Koala och Bimbo lever pensinärens glada dagar, Tiras lust går i vågor men hon nöjer sig oftast med att träna lite trix, vara kurs-hund och gå ett pass bland fåren….

Plätt är ju så jäkla rolig att träna, för varje gång man har tränat henne är man själv sugen på ytterligare ett pass… lilla lilla Plättan, tränar din matte ihjäl dig?

1 reaktion på ”Plätt en fantastisk jonglör!”

  1. carinmed snobben och yeba

    Tror inte du tränar ihjäl din Plätt Hon sover nog bara bra om nätterna. du känner din vän jag känner min. Vi sliter vidare för att hitta knäppuppknappen på Snobb vid lydnadstävling. Jag ger mig inte Terrier sååå ………fröken löken har lite koncentrationsbestyr men snart är hon redo för apellplan

Kommentarer är stängda.