Att va på tjocken!

Igår började vi anlägga rastgården utanför dagis, vi tog dit en grävare som hjälpte oss att ta bort all snö som alla plogbilar tryckt dit under hela vintern. Ett mindre träd fick lämna jordelivet för att lämna plats åt hundarna i gården. Jag har filmat lite, förhoppningsvis blev filmen okej och kommer upp i kväll. Vi får se hur det blev med ljudet den här gången.

Igårkväll drog jag även igång två tävlingslydnadskurser, en etta och en tvåa i hägerstens inomhuslokal. Det ska bli roligt att dribbla och coacha 14 blivande och befintliga tävlingsekipage varje tisdag fyra veckor framöver! Träna flitigt, annars kommer piskan fram!

Okej nu får ni hjälpa mig, jag är så spänd, att ha en dräktig tik hemma är ju som att va på smällen själv! Jätte spännande, fast jag slipper det där med att spy, få ont i ryggen, bli fet och vanka fram = perfekt! Så nu vill jag ha er hjälp med att lista tidiga dräktighetstecken… för vi hoppas ju på många fina krullisar där inne i magen!

6 reaktioner på ”Att va på tjocken!”

 1. Hej hej! Lite tecken kan vara: ögonen/blicken, matvägran/matbeteende ändras, vissa kan bli mer keliga, vissa går undan, några följer efter mer än vad de brukar göra! Hoppas det var till någon hjälp! Spännande med valpar…..:)

 2. Hej Emma!
  Gina har båda gpngerna fortsatt att äta glatt genom hela dräktigheten, men blivit lite mera försiktig som om hon varit lite mer rädd om sig själv och de små liven därinne. 🙂 Har också blivit lite keligare och efter en bit in i dräktigheten så har hon fått en genomskinlig flytning – då kan man vara säker! Sen svullnar ju tuttarna och midjan försvinner. Det går inte att missa! Du har en härlig (och nervöööös) tid framför dig!
  Kramar från oss

 3. Hej Emma!
  Jag önskar dej lycka till med din första valpkull. Det är jätte spännande och lite nervöst förta gången. Ett ganska tydligt tecken på att din tik är dräktig är att hon mat vägrar i tredje veckan, de kan må illa och spy, medans andra bara vräker i sej mat. Vill du ha mer info eller bara prata av dej all oro och ställa massa frågor får du gärna höra av dej.
  Kramar till dej och alla hundarna.
  Från mej och mina whippet tjejer.

 4. Hej Susanne! Gud vad roligt att höra av dig!!!! Ja, räkna med mail och bombning av diverse frågor… erfarenhet slår vilken bok som helst! kram kram Emma

 5. De mår ofta illa i tredje veckan, Puma spydde exakt på dagen tre veckor efter parning. Flera gånger på kvällspromenaden spydde hon och jag var överlycklig. På vissa hundar kan man se att tuttarna blir rosaaktiga. Men även blicken och beteendet kan visa att de är dräktiga. Om hunden står på bakbenen så kan man ibland se lite snabbare en kula på magen. Lycka till, det är helt juvligt att vara med om det. Mina små knoddar är idag 8 veckor gamla =)

 6. Hej Emma!
  Du är så välkommen med frågor. det finns inga dumma frågor när det gäller hunduppfödning. Det är bättre att fråga en gång för mycke än inte alls.

  kramizar Susanne

Kommentarer är stängda.