Skitträning!

Får man säga så på ren Svenska? Jävla förbannade skitträning, ja det är så jag kände igår, fy fan! Skitigt, blött, äckligt, för het hund, för loj hund, för ostrukturerad tränare, ja helt enkelt en riktig skit träning, man har sånna också, även om alla inte skriver om dom, så finns dom där…

Det finns träningar där man bara önskade att man inte tränat, oj vad dåligt man kan må efter, det gör jag nu! Det viktiga med skit träningar är att man inte känner att man ska behöva träna klart för att få ett ”lyckligt slut” för slutet blir aldrig lyckligt (kan någon säga det till mig?), man själv blir frustrerad, man släpper alla tankar om att ha en bra plan, hunden blir för trött (både i huvudet och i kroppen) hunden slutar ta in info och tränaren är så jävla envis att man bara fortsätter och fortsätter, herre gud vad jag kan bli manisk, inte genom att ta ut min frustration på hunden men bara viljan av att man vill att det ska funka, det om något kan vara en belastning för hunden, värre än världens jävla käftsmäll… att hunden känner att jag så gärna vill få till det, men det går inte.

Och jag vet gott folk att jag sa att hunden skulle få vila idag, men ack så fel jag kunde ha, träningen idag är absolut igentligen ingenting värt, mer än att skapa en bra känsla igen på träning (för mig främst), framförallt när det handlar om tävlings psykologi. Om jag har med mig världens sämsta träning i bakhuvuder kommer jagh ha svårt att visualisera ett bra framförande i morgon…

Så här kan det bli ibland, men det är så man blir duktig på att lägga upp ett bättre pass nästa träning, men det jag absolut måste bli dktig på är att SLUTA träna i tid… ja vi alla har vi våra brister!

Kul att ni lämnar kommentarer och delar med er av era erfarenheter, jätte roligt!

3 reaktioner på ”Skitträning!”

 1. Ja sådana träningar har det väl hänt att man har haft. Det jag brukar göra när jag känner att nu går träningen inte alls som planerat, jag o hunden är på två olika planeter. Då byter jag intriktning helt på min träning. Jag gör saker jag vet de kan exempelvis trixet ”dansa” m.fl.

  Usch – kan riktigt känna hur du känner dig – har varit där så många ggr.

  Hoppas att nästa träning går bättre!

 2. Vad befriande att läsa någon mer som kan skriva om en dålig träning, för precis som du säger så finns de! men mörkas för att ingen vill framställas som en dålig hundtränare eller att man inte har den perfekta hunden. Men är det inte så att genom att känna till våra brister som vi blir bättre? Hoppas ni får en bra tävlingsdag ändå. Mitt tips är att göra nåt man vet att både du och hund klarar och tycker är kul. Bara för att inte deppa ihop.
  Stor lycka till!
  Kram från en trogen läsare.

 3. Respekt till dem som vågar skriva om att det inte alltid går så jäkla bra utan att man skriver som det faktiskt är, om både med- och motgångar… Hade alla gjort det hade man som ny i denna hundvärld varit lite snällare mot sig själv i sin självkritisering!
  Rocka Loss imorn!

Kommentarer är stängda.