Tävlat igen!

Japp då har vi tävlat igen och fått ännu mer information om vart jag ska lägga krutet i träningen. Men i det stora hela kan jag faktiskt känna just nu att det inte är speciellt mycket i momenten som saknas, även fast det självklart alltid finns något som kan bli bättre. Utan jag är nästan övertygad nu om att det är jag som måste bli bättre på att tävla, min hund är som ett finjusterat instrument, och jag är rätt störningskänslig vilket speglar henne. Det är inte det att hon blir störd av det som stör mig, men hon är känslig för förändringar av mig, som tur är reagerar hon inte längre på nervositet, det har hon lärt sig (eftersom jag allt som oftast är rätt nervös när jag tävlar) fast det är det som är kicken.

Vi tävlade i två ringar för två domare, och tävlingen var internationell. Gruppmomenten var i omvänd ordning dvs platsliggningen först och sedan sitt i grupp, nu har hon på två tävlingar efter SM fixat detta med samma upplägg. Det känns jätte skönt. Fick 10, 10 på båda gruppmomenten. Första ringen var jag fokuserad och höll Plätt bra mellan momenten, lagom glad och informativ och framförallt fokuserad själv.

Ring 1

Fritt följ, 9 ett snett sittande
Z 10
inkallning 9, ngt långt ligg
Rutan 9 nosar i rutan

Ring 2  (här tappade jag henne, blev för glad efter rutan och här kunde jag säga hej då till Plätt)

Apport dirrigering 7 två extra kommandon (ville springa på mitten, såg inte apporten då den låg i sluttning, trodde inte man fick ha dolda apporter på tävling)
Hopp apport 10
Vittring 7, tappar apport, plockar upp den. (jag hade också spottat ut den faktiskt, med tanke på hur flisiga dom var, läger ingen vikt vid det, hon gjorde fin sortering och tog rätt i första kontakten)
Fjärr 7, missar ett skifte (hon blev super het här och gjorde ett skifte i förväg, här märktes det att huvudet inte va på och att Plätt redan checkat ut till sin kampis)

Senaste tre tävlingarna har hon fått kamp och jakt som belöning efter, det blir antagligen to much för henne, i en kombination av mitt glada beröm efter rutan, byte av ring och hennes kampbelöning i bakhuvudet som hon gick och väntade på blev det inge bra i ring två, fort men fel och inte så mycket tanke från hennes sida. Det märktes framförallt i fjärren. Nu blir det godisbelöningar efter tävling ett tag så ska vi se om temperaturen kan gå ner.

Vi slutade iaf på en 3:e placering av 16 hundar med et förstapris och 279 poäng. Inga SM poäng med andra ord, men många bra tankar som jag ska ha med mig nu både på träning och tävling som är minst lika viktiga, även om det är lite surt just då…

Igår utmanade jag henne i fjärren, min träningskamrat fick stå bredvid henne och säga vilka skiften jag skulle göra genom at använda mina kommandon som Plätt inte skulle lyssna på, lite klurigt i början men sen löste hon det jätte fint! Det blev också svåra rutor förbi pipleksaker på vägen till rutan och en längre kedja utan belöning. Mycket bra träning! För er som är träningssugna är det öppenträning i morgon klockan 19.00 hemma hos mig på Vallgatan 12, vägbeskrivning hittar du här

1 reaktion på ”Tävlat igen!”

  1. Margareta Skaaret

    Ert fria följ var fantastiskt, vilken följsam och entusiastisk hund! Försökte få Ztella att se och lära men hon la sig med ryggen mot de tävlande efter ett tag, tyckte att det fick vara nog tydligen:)

    /Margareta & Ztella

Kommentarer är stängda.