Till Småland tar det bara 1,5 timme!

Frost 5 veckor ung
Frost 5 veckor ung

Att det skulle ta 1,5 timme till småland var jag ju till slut inte själv om att tro, övertygade faktiskt både mamma, pappa och Vidar om det också! Jag trodde Åby tillhörde Småland och att det bara tog runt 1,5-2 timmar att köra, alla i familjen Willblad var väldigt tveksamma till det, men gav sig när jag verkligen insesterade på det… envisa Emma! Men nu i efterhand har jag fått informationen att det inte alls tar 1,5 timme till Småland… och jag vet nu också vilka orter som tillhör… 

Så lördags åkte vi till kennel Mariell De Marque och tittade på den hane vi ska köpa in i kenneln som jag och Lena kommer deläga, han kommer att bo hos min mamma och pappa, då jag inte vill ha hanhundar blandat med tikarna jag har hemma, och sen känner jag mig faktiskt rätt nöjd över antalet hundar hemma just nu.

Hela kullen var väldigt nyfikna, sociala och roliga! Och självklart tyckte jag om vår valp liiiite mer än dom andra, jag är inte alls partisk… Det var också väldigt trevligt att få träffa tiken som är mamma till valparna, och gud vilken mysig tik, hon kom fram på en gång och sökte kontakt, hoppade gärna upp i våra knän fast hon aldrig träffat oss innan och tittade på Inge-Marie som att I-M var hennes stora idol, hon följde henne med blicken i allt hon gjorde och har en väldigt ”klok” blick.
Hennes ”arbetsnamn” är Koska, men på pappret heter hon Okoska Koroscenko och är en slovakisk import (med endast ungerska hundar i stamtavlan) och pappa till valpen är Napos Gabor, han behöver väl kanske ingen närmare pressentation för er som är insatta i pumi. (men jag kan tilläga att det är en hund som faller mig otroligt i smaken och är väldigt mycket pumi!)

Efter valp-gos vart vi bjudna på en spontan-grillning hemma hos Lena och Glenn! Tack snälla, det var jätte gott och väldigt trevligt!

I helgen har vi även hunnit med att plocka kantareller, pulat med småsaker nere på hunddagiset som är svårt att göra när lokalen är full med hundar, vart på två husvisningar och käkat väldigt mycket onyttig mat… jag är lite förbannad över att jag hann med allt det där faktiskt, jag hade mycket mer velat åka på MH:t som vi var reserver på… men nu börjar jakten på MH igen… 9:e gången gillt kanske?