Upplägg, flytningar och är Tira en brukshund?

Sixten med sin blivande matte Linda!
Sixten med sin blivande matte Linda!

Ja ibland känner man sig som en flerbarnsmorsa som roddar runt värsta familjeföretaget med alla hundar, valpar, kurser, dagishundar etc etc… Nu har en i skaran dragit på bruksläger, ingen mindre än Tira tillsammans med Elin, eftersom Elin inte har någon egen hund hemma ännu och dom åker med skolan fick hon låna Tirisen… haha det känns som att packa till en unge, halsband, koppel, bädd, matskålar, leksaker, medecin, medecin schema etc etc…. och så vinkar man av dom innan man åker, haha det kanske inte behövs några barn i den här familjen! Väntar spänt på rapport om hur det går för den lilla skrutthunden!

Nu har man även börjat smaka på uppfödarlivet och dess vackra och mindre gulliga sidor, men det värsta är att man knappt reagerar jag tror man är så härdad… eller bara rubbad….

När tiken har världens slemflytning i femte veckan efter parning jublar man högt samtidigt som man torkar henne där bak med en bit papper, och när tiken sen börjar köra upplägg till valparna kollar man glatt på och ler när valparna äter upp tikens spya på den rena mattan (som då inte längre var klassad som ren) På morgonen möts man av en stank av bajs och tidningar uppblött i kiss, men ändå ler man när man städar åt valparna som samtidigt hugger en i fötter, tröja och vader… sen det där med att valpar skulle lukta så gott i munnen, ja det får ni tycka ni som vill det, men jag tycker då fan inte att det luktar gott nån stans… men ändå ler man brett när den där stinkiga andedräkten kommer upp i ansiktet och slickar en i varenda ingångshål i fejjan…. älskade valpar, ni får vara hur grisiga ni vill! Jag skulle inte tvekat en enda sekund på att göra om den här resan!

3 reaktioner på ”Upplägg, flytningar och är Tira en brukshund?”

Kommentarer är stängda.