Vi är så jäkla nöjda, nu vet ni det!

Facebook är bra till mycket, men det som inte är lika bra är att människor saknar filter, inte vet hur man ska hantera sociala medier och att människor inte kollar upp källkritik ordentligt. Detta är jag främst less på när det kommer till fästingmedel och hundmat. Det är tydligen något som kan diskuteras till döden…. av alla och alla ska tydligen deltaga helt ofrivilligt?

Man kan inte nämna ordet torrfoder innan man blir överöst med alla kommentarer från dom som vet allt och kan allt, man kan inte lägga ut ett foto på ett fästingmedel utan att det ska debatteras… det gör mig matt, denna oändliga diskussion. Man liksom hamnar i den utan att man ens vill… på sin egen sida dessutom, inte ens i ett forum…

Vi har valt seresto i år för att vi var nöjda förra året, och självklart har vi i detta beslut bakat in fakta kring att vi har 7 hundar och 1 barn i samma hus. Om det på något sätt hade varit farligt för våran dotter hade vi självklart valt något annat. Det haglar kommentarer om att man ska ha en berlock på hunden, ge ett pulver i maten, sätta på lavendeldoft etc etc. Men jag tror att alla dom som rekommenderar dessa preparat bor i stan, norrland eller endast går koppelpromenader runt kvarteret, för där vi går offroad, finns det fästingar så in i bängen. Och nej jag vill inte ha EN ENDA på mina hundar, jag hade Borelia på Plätt för ett par år sedan, det var ingen höjdare kan man säga. Jag kan bara konstatera att det är bra att det funkar för er, för mig funkar det inte där vi går.

Och varför vi inte valde bravecto är för att det skulle bli pissdyrt för oss med alla dessa hundar. Så valet föll på halsbandet. Sen läggs det in fler kommentarer om att seresto skulle vara jätte farligt för både hundtrimmare, veterinärer och barn. Men då kan jag lugna alla med att en kompis mamma kontaktade Bayer själv och frågade om detta, och det har inte inrapporterats några sjukdomsfall kopplade till detta halsband på människa som varit i kontakt med detta. Så vart den informationen skulle komma ifrån har jag då ingen aning… jag tror inte ni fattar hur många djurförsök det görs för att säkra detta för människor, om Seresto skulle döda barn hade det inte varit ett receptfritt läkemedel på apoteket, tror ni det själva?

Varför jag ens känner mig skyldig att förklara mig är helt knäppt, vi är alltså supernöjda med vår hundmat, våra hundbäddar, vårt fästingmedel, våra kammar och fönar, vårt hundgodis och våra bilburar, våra koppel och våra schampon. Så nu vet ni det alla, vi är liksom nöjda! Vi har valt alla dessa produkter för att dom är bra för oss, för att dom funkar och för att dom är prisvärda! Och jag lovar och svär att om jag undrar över andra alternativ eller kring det valet jag har gjort så kommer det framgå tydligt om jag gör en post på min FB – wall! Tills dess, låt era diskussioner ligga i forum, där folk som vill debattera och diskutera är. Jag är inte intresserad av att deltaga i denna oändliga outtröttliga helt absurda diskussion kring hundprylar och hundmat- amen!

1 reaktion på ”Vi är så jäkla nöjda, nu vet ni det!”

  1. malena knutsson

    Tack Emma!! Tänk om alla kunde ta till sig detta och bara inse vi är olika och vi väljer olika. Det finns inga ultimata saker som är rätt för alla därför vi har olika behov och där av väljer vi olika.

Kommentarer är stängda.